IAAF tõstis kümnevõistluse MM-norme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pahapill
Mikk Pahapill Foto: Sille Annuk

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) korrigeeris  2011. a Daegu maailmameistrivõistluste osavõtunorme, märkimisväärseim muudatus puudutab meeste kümnevõistlust.

Kui mullu oli MMi B-taset väärt tulemus 7730 punkti, siis alates 2011. a peetakse MMi B-taseme vääriliseks tulemust 8000 punkti. A-taseme latt on tõstetud 8000 punktilt 8200 punktini.

Mitmevõistluse Euroopa sisemeistri Mikk Pahapilli sõnul on uued kehtestatud normid tugevad ja tegelikult võis sarnaste muudatuste sisseviimist ette prognoosida.

«IAAFi langetatud otsus on loogiline,» arutles Pahapill. «Näiteks Berliini MMil kestis kümnevõistluse teivashüpe üle viie tunni,  mis ei ole normaalne. Kindlasti ei ole ka pealtvaatajatel huvitav sellist teivashüppemaratoni jälgida.»

Esialgu pandi normid paika lisaks mitmevõistlusele veel teatejooksude, pikamaajooksude ning käimise osas. Teiste alade normid Daegu MMiks kinnitatakse tänavu sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles