Naissportlaste dilemma: kas riietuda raha teenimiseks lahti või mitte?

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephanie Gilmore ei ole kunagi peljanud riideid seljast heita ning kuulub Austraalia enimteenivate naiste esikolmiksse.
Stephanie Gilmore ei ole kunagi peljanud riideid seljast heita ning kuulub Austraalia enimteenivate naiste esikolmiksse. Foto: Youtube

Austraalia BMX-jalgratturi Caroline Buchanani sõnul peavad naised tihtipeale end kõigepealt seksikaks tegema ja seejärel alles tekib neil võimalus spordis läbi lüüa. Sportlase sõnul võib ta lugematuid tunde treenida ja olümpialt kuldmedaleid tuua, kuid sellest kõigest ei piisa, et ära elada.

«Naiste spordis on suured rahamured. Raske on ahvatlevatele pakkumistele ära öelda,» rääkis Buchanan Daily Telegraphile. Austraalias tekitas palju kõneainet viiekordse surfi maailmameistri Stephanie Gilmore’i miljonileping Quiksilveriga. Sportlane poseeris reklaamides napis rõivais ning paljudele meenutas see pigem erootikat. Lõpuks koguti koguni 20 000 allkirja, et reklaam ära keelata.

«Ma ei teeks midagi sellist isegi väga hea lepingu puhul. Esimese asjana mõtleksin ma noortele ratturitele, kes peale tulevad,» rääkis Buchanan. Tema sõnul on paljudel naissportlastel leiva lauale saamiseks ainus võimalus riided seljast heita. Kardetavasti võib sarnane tulevik oodata ka neid noori peale tulevaid rattureid.

Ameerika võrkpallur Gabrielle Reece rääkis ESPNi dokumentaalfilmis, et see olukord ei muutu ilmselt niipea, sest seks müüb. «Ma arvan, et seksi müümine ei kao mitte kunagi. Rinnad kas on moes või siis ei ole moes. Ma arvan, et meie rinnad ei lähe mitte kunagi moest - nii see on ja jääb,» ütles ta.

See spordirõivaste tootja Roxy video Gilmore’ist tekitas samuti palju kõneainet. Üle maailma nimetati videot seksistlikuks, kuna surfimise asemel keskenduti sportlase keha eksponeerimisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles