Lindpere lahkub Chicagost vastuolulisel moel

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Lindpere (punases)
Joel Lindpere (punases) Foto: SCANPIX

Jalgpallur Joel Lindpere pidas suure tõenäosusega oma viimase kohtumise koduklubi Chicago Fire’i eest, kui võõral väljakul vannuti alla eestlase endisele tööandjale New York Red Bullsile. Lindpere suust kõlas praeguse koduklubi suunas kriitilisi sõnu.

Fire’i jaoks tähendas 2:5 kaotus, et play-off'i ei jõutud ning hooaeg on lõppenud. Lindpere jaoks oli hooaeg vastuoluline – ta andis küll 25 mängus kaheksa väravasöötu, kuid oleks tahtnud siiski rohkem mänguaega saada.

«Nüüd lähen koju ja vaatan, mis saab. Kui ma olen terve, mängin hästi ja annan kõige rohkem väravasööte, siis ma tahan ka rohkem mänguaega. Olen vist mänginud 25 mängus, kuid minu tase oleks mängida vähemalt 30 mängus. Kui ma olen terve, siis ma ei saa aru, miks ma ei mängi. Kui mitte keegi ei ütle mulle, siis on raske põhjustest ise aru saada,» rääkis Lindpere pärast kohtumist Red Bullsiga.

Chicago peatreener Frank Klopas usaldas eestlast sellel hooajal 17 korral algkoosseisu, kuid üheksal korral ei pääsenud eestlane üldse väljakule.

Lisaks kritiseeris eestlane ka meeskonna treeningmeetodeid. «Meie kvaliteedi juures peaksime paremini mängima. Asi ei ole üksikutes mängijates. See puudutab tervet meeskonda, kõiki treenereid. Kõik algab treeningutest. Sellel aastal oli meil headest trennidest puudu. Sellest tulebki hea meeskonna ja kehvema meeskonna vahe sisse,» ütles ta.

Lindpere lõpetas siiski natukene positiivsemal toonil ja tänas Fire’it aastase kogemuse eest. «Mul läks hästi. Aitasin oma söötudega Mike’il (Mike Magee – KT) palju väravaid lüüa. Mu väravasöötude arv oli viimase nelja aasta parim. Ma jätkan töötamist ja mängimist, seega probleemi pole,» selgitas Eesti koondise poolkaitsja.

Tuleviku kohta Lindperel praegu selgus puudub – ta ei tea, kas jätkab Põhja-Ameerika liigas või naaseb Euroopasse. «Ma ei tea, eks see sõltub paljudest asjadest. Ma olen selle liigaga ära harjunud. Tean kõiki mängijaid. Tean, kuidas end siin vormis hoida – soe kliima aitab mind. See oli mu elu kõige tervislikum hooaeg, sest tegin palju trenni.»

Vanade Red Bullsi sõpradega kohtumine tegi eestlase südame soojaks. Kui ta vahetusest väljakule tuli, siis võttis New Yorgi publik Lindpere vastu suure aplausiga. «See on parim koht, kus ma mänginud olen. Tunnen end siin nagu kodus. Väljakule astudes nägin kõiki neid aplodeerivaid inimesi. Soojenduse ajal tahtsid paljud inimesed publikust minuga rääkida. See oli imeline,» rääkis ta lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles