Selver kaotas ka kordusmängu ja langes madalamasse eurosarja

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selver kodus peetud kohtumises Libereci meeskonna vastu.
Tallinna Selver kodus peetud kohtumises Libereci meeskonna vastu. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tallinna Selveri võrkpallimeeskond pidas täna Tšehhis CEV karikasarja korduskohtumise sealse Dukla Libereci vastu ning pidi vastu võtma 0:3 kaotuse ja järgmisse ringi ei pääsenud. Euromänge jätkatakse nüüd CEV Challenge sarjas. Edasipääsu kindlustamiseks oleks Selver täna pidanud saama 3:0 või 3:1 võidu ning seejärel olema parem ka kuldses geimis.

Mängu käik:

1. geim:

Dukla meeskond asub kohtumist 3:0 juhtima, ent Eesti klubi jõuab 4:4 viigini. Jätkub tasavägine mäng ja tablool on korduvalt viiginumbrid - seisult 7:7, 9:9 ja 11:11. Siis aga pääsevad tšehhid 15:12 juhtima ja Avo Keel võtab mõtlemisaja. Vahe kasvab ja Dukla juhib juba 21:14. Avageim Duklale 25:16.

2. geim:

Martti Keel servib ja toob neli punkti järjest ning Selver asub 4:0 juhtima. Dukla võtab aja maha. 7:5 on jätkuvalt juhtimas Selver, ent peagi on seis viigiline 7:7 ja nüüd võtab Keel mõtlemisaja. 8:7 pääseb teises geimis esmakordselt juhtima Dukla. 12:8 Dukla peal. 16:12 jätkuvalt Tšehhi klubi eduseisul. Ka geimi lõpp kuulub Duklale ja teine geim võidetakse 25:20. Seega on Selveri edasipääsulootused kustunud ja euromänge jätkatakse CEV Challenge sarjas. Edasipääsu kindlustamiseks oleks Selver täna pidanud saama 3:0 või 3:1 võidu ning seejärel olema parem ka kuldses geimis.

3. geim:

8:7 on Selver juhtimas. 12:9 on omakorda ette pääsenud Libereci klubi. Selver jõuab 13:13 viigini, ent seejärel tegutseb taas paremini vastane, minnes 18:16 juhtima ja geim võidetakse lõpuks 25:18. Kogu mäng seega 3:0 Duklale.

Mängu eel:

Edasipääs on valitseva Eesti meistri jaoks ülimalt keeruline. Avamäng kaotati 0:3 ning edasipääsu kindlustamiseks peaks Selver täna saama 3:0 või 3:1 võidu ning seejärel olema parem ka nn kuldses geimis. Selveri ridades ei tee õlavigastuse tõttu kaasa nurgaründaja Martti Rosenblatt.

Kui Tallinnasse sõitis Dukla meeskond vaid kaheksa mängijaga, siis korduskohtumiseks on üles antud kõik 12 meest.

Pärast avamängu kommenteeris Selveri peatreener Avo Keel mängu järgmiselt: «Meil ei ole satsis ühtegi tänavakaklejat. Kui oled nõrgem, tuleb abi otsida emotsioonist, aga mida sa otsid, kui emotsiooni ei ole. Me mängime siis, kui kõik sujub ja on lisaks õnne. Täna ei sujunud. Võidelda tulnuks, aga me ei anna endast kõike – kasvõi veri ninast välja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles