Pronksi teeninud Sillamäe võttis rekordvõidu ja jättis Flora medalita

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe Kalevi mängijad.
Sillamäe Kalevi mängijad. Foto: Toomas Huik

Eesti jalgpalli meistriliigas peeti täna eelviimase vooru neli kohtumist, kus Sillamäe Kalev kindlustas endale hooaja suurimaskoorilise võiduga pronksmedali, jättes neljandaks FC Flora.

Sillamäe alistas võõrsil koguni 9:0 Tallinna Kalevi, ühtlasi on tegu meistrliiga selle hooaja suurima võiduga. Idavirulaste poolel sai kübaratriki kirja Kassim Aidara, kaks väravat lisasid Vjatšeslav Zahovaiko ja NIkolai Mašitšev ning ühe Daniil Ratnikov ja Aleksandr Volodin. Ehkki Flora sai Tartus 4:0 jagu sealsest Tammekast, on Sillamäe edu Flora ees enne viimast vooru ja omavahelist mängu neli punkti. Kalevi ajaloos on tegu teise korraga, kui meistriliigas medalile jõutakse - 2009. aastal lõpetati hõbedal.

Flora võidumängus lõi kaks väravat Andre Frolov, ühe lisasid Rauno Sappinen ja vaid 16-aastane Herol Riiberg. Tegu pole siiski meistriliiga kõigi aegade noorima väravalööjaga, sest see au kuulub endiselt Raio Piirojale, kes sahistas 1995. aastal võrku 16 aasta ja 15 päeva vanuselt.

Hõbemedali juba kindlustanud Nõmme Kalju alistas hooaja viimases kodumängus samuti suureskooriliselt 5:0 Infoneti. Kaks väravat lõid nii Damiano Quintieri kui ka Vladimir Voskoboinikov, ühe lisas Hidetoshi Wakui. Voskoboinikov kerkis ühtlasi 20 väravaga hooaja edukaimaks väravalööjaks, Levadia ründaja Rimo Hunt jääb temast maha ühe ja Aidara kolme tabamusega.

Neli väravat löödi ka Narvas, kus kohalik Trans alistas 3:1 Kuressaare ning kindlustas kõrgliigasse püsimajäämise. Kodumeeskonna poolt olid täpsed Deniis Muhametdinov, Viktor Plotnikov ja Dmitri Ševjakov, saarlaste auvärava lõi viimasel minutil Karl Mööl.

35. vooru viimane kohtumine Levadia ja Paide vahel peetakse homme kell 14 Kadrioru staadionil, sellest teeb otseülekande ka Postimees.

Meistriliigas on seega enne viimast vooru selged kõik kolm medaliomanikku - Levadia, Kalju ja Sillamäe - ning Flora neljas ja Paide viies koht, samuti kuuendaks kerkinud Transi püsimajäämine. Üleminekumänge peavad aga pidama kas Tallinna Kalev (34 punkti) või Tammeka (29 punkti), teoreetiliselt võib eelviimasele kohale veel langeda ka Infonet (35 punkti). Seejuures on tartlastel konkurentidega võrreldes varuks mäng liiga punase laterna Kuressaarega, mis peetakse teisipäeval, 5. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles