Usain Bolt pidas olümpia ajal ennenägematut dieeti

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma kiireim mees Usain Bolt sai maha autobiograafiaga.
Maailma kiireim mees Usain Bolt sai maha autobiograafiaga. Foto: SCANPIX

Sprinter Usain Bolt, kes võitis 2008. aastal Pekingi olümpial kolm kuldmedalit, avaldab oma peagi ilmuvas autobiograafias saladuse, mis aitas tal kolmekordseks võitjaks kerkida.

Nimelt sõi Bolt enda hinnangul kümne Pekingis viibitud päeva jooksul ära umbes tuhat kana-nagitsat. «Kõigepealt sõin lõunaks ühe karbitäie 20 tükki ja siis teised 20 õhtusöögiks,» kirjeldab Bolt oma raamatus pealkirjaga «Kiirem kui välk», märkides, et treeningkoormuse kasvades vajas ta toitu veel enam. «Järgmisel päeval kulus hommikusöögiks juba kaks karpi, lõunaks üks ja õhtuks veel paar tükki. Võtsin isegi friikartuleid juurde ja lisaks ühe õunapiruka.»

Sedasorti kummalisel dieedil oli Bolti sõnul vaid üks põhjus – kohalikud Hiina road tundusid talle «imelikud». 20 nagitsat sisaldavad umbes 940 kalorit ja 59 grammi rasva, seega sai päevas sadakond palukest söönud Bolt iga päev umbes 5000 kalori võrra rikkamaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles