Napi esikoha tõi ka mitte just õnnestunum võistlus

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tüdruk Kelly Sildaru võitis Soomes freestyle-suusatamise võistluse «Master of Ylläs».
Tallinna tüdruk Kelly Sildaru võitis Soomes freestyle-suusatamise võistluse «Master of Ylläs». Foto: Mart Nöps

Olgugi, et 8-aastase Eesti suusaneiu Kelly Sildaru hinnangul ei läinud tal möödunud nädalalõpul Soomes peetud freestyle-suusatamise võistlus «Master of Ylläs» eriti hästi, õnnestus tal ometi napsata naiste arvestuses esikoht.


Kümmnendat korda Soomes peetud «Master of Ylläs» on üks suurimaid sealseid freestyle-suusatamise võistlusi. Kohal oli enam kui 70 võistlejat Soomest, Rootsist ja Eestist, vahendas Mart Nöps.



Esimesel päeval oli kavas võistlus slopestyle'is ja teisel päeval big airis. Kohtunikeks olid sõitjad ise ja võitja kuulutati välja mõlema päeva tulemuste põhjal.



Naiste arvestuses võitis mõlemal alal Kelly Sildaru ning mõlema ala võit andis Kellyle ka kokkuvõttes esikoha. Kelly enda arvates õnnestusid tal kõik trikid hästi vaid esimesel päeval.



Teise päeva kehv ilm ja Kelly kerge kaal tekitasid probleeme piisava hoo saavutamisel ning seega tuli piirduda lihtsamate õhulendudega. Siiski õnnestus tal ka big airi võistlus sellest hoolimata napilt võita.



Kahe päeva jooksul näitas Kelly selliseid trikke nagu 720mute, unnatural 540mute, 360 truck jne.



Meeste arvestuses võitis Henri Koskelainen ning monoskis Jyrki Salenius Soomest.



Kui Soome naiste freestyle-suusatamise tase on asjatundjate hinnangul alles lapsekingades ning suur osa õhulendudest piirdub 360-kraadise hüppega, siis Soome parimad mehed kuuluvad maailma tippu. Adrenaliinirohke meeste võistluse õhulennud sisaldasid selliseid peadpööritavaid trikke nagu double cork 1260, double frontflip, double backflip, sw double rodeo 900, sw1260 jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles