Chelsea, Bayern ja Real jahtisid ühise suursponsori abiga Messit

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: SCANPIX

FC Barcelona jalgpallimeeskonna tähtmängijat Lionel Messit on mõnel üksikul juhul seostatud ka mõne teise meeskonnaga, kuid tänavusel suvel tehti aga tõsiseid samme, et Messi Barcelonast ära meelitada.

Sporditarvetefirma Adidas oli valmis sel suvel lauale laduma 125 miljonit eurot, et tuua Messi mõnda nende poolt toetatavasse klubisse. Barcelonas baseeruva spordilehe Mundo Deportivo teatel oli Adidas valmis andma 125 miljonit nii Londoni Chelseale, Müncheni Bayernile kui ka Madridi Realile.

Teatavasti on Barcelona särgifirmaks Nike ja seega soovis Adidas, et viimasel neljal aastal maailma parimaks jalgpalluriks valitud Messi kannaks edaspidi nende toodangut ehk esindaks Chelseat, Bayernit või Reali.

Kuna Messi väljaostuklausliks on 250 miljonit eurot, siis see tähendab, et Adidas oleks maksnud poole üleminekusummast ja teise poole oleks pidanud leidma Messit osta soovinud tiim. Sellise summa juures ei ole võimalik Barcelonal enam Messit kinni hoida ja argentiinlane saab juba ise oma tuleviku üle otsustada.

Siiski ükski kolmest variandist ei teostunud ja Messi pallib endiselt Barcelonas. Kuigi nii Chelsea, Real kui ka Bayern oleksid olnud kindlasti tehingust huvitatud, siis väidetavalt ei sobinud Messile neist kolmest klubist ükski.

Chelsea puhul oleks üheks suuremaks takistuseks peatreener Jose Mourinho, kuna Messi ja Mourinho suhted ei ole kunagi just parimad olnud. Reali ja Barcelona suure vastasseisu tõttu oleks Madridi klubiga liitumine Messi jaoks aga ülimalt komplitseeritud, Bayerni puhul toodi aga välja, et Müncheni klubi praeguse peatreeneri Pep Guardiola ja Messi suhted ei ole just ka enam sellised nagu kunagise koostöö ajal. Seega sai Adidas Messilt kolmekrodse «ei».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles