Inglastest loobunud ManCity jõudis lõpuks eesmärgini

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Costel Pantilimon on tõusnud Joe Harti ees MAnchester City esiväravavahiks.
Costel Pantilimon on tõusnud Joe Harti ees MAnchester City esiväravavahiks. Foto: SCANPIX

Kahel eelmisel hooajal põrus Manchester City jalgpalli Meistrite liigas täielikult: neil ei õnnestunud alagrupistki edasi jõuda. Tänavu jõuti lõpuks ihaldatud eesmärgini ja pärast 5:2 võitu Moskva CSKA üle kindlustati juba kaks vooru enne alagrupiturniiri lõppu koos Müncheni Bayerniga ihaldatud edasipääs 16 parema sekka.

Kui City kahe eelmise hooaja ebaedu Meistrite liigas pakkus palju kõneainet, siis päris palju on viimasel ajal räägitud ka tõsiasjast, et Inglismaa klubides on aina vähem inglasi. City tänavuse Meistrite liiga edu puhul võib märkida, et praeguseks on vähemalt algkoosseisus inglastest üldse loobutud.

Inglastest oli Citys viimaseks põhimeheks koondise väravavaht Joe Hart, kuid pärast järjekordset eksimust on tiimi peatreener Manuel Pellegrini nüüdseks ka Harti pingile istutanud ja tema asemel seisab postide vahel rumeenlane Costel Pantilimon. Lisaks rumeenlasele kuulusid teisipäeval City algkoosseisu veel kolm argentiinlast, kaks hispaanlast, kaks prantslast, üks serblane, Elevandiluuranniku esindaja ja brasiillane (üks inglane siiski sai lõpuks City koosseisus platsile, kui James Milner sai teisel poolajal oma võimaluse).

«Alagrupist edasipääsu tagamine oli meie esimene ülesanne, kuna kahel eelmisel aastal see klubil ei õnnestunud,» sõnas Pellegrini uefa.com’ile. «Kuidas hakkab meil minema 16 parema seas? Seda näeme juba veebruaris. Nüüd üritame püüda veel alagrupi võitu,» loodab City juhendaja koha kätte näidata ka grupis esikohta hoidvale Müncheni Bayernile.

Teine Manchesteri suurklubi United viigistas samal ajal võõrsil 0:0 Real Sociedadiga, alagrupis hoiab ManU 8 punktiga küll esikohta, kuid Leverkuseni Bayer ja Donetski Šahtar hingavad neile ohtlikult kuklasse. Seejuures seisab ManU-l veel ees võõrsil mäng Bayeriga ja kodus Šahtariga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles