Varrak: võit jäi kaugvisete taha

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ty Abbott (palliga) oli eile Kalevi resultatiivseim.
Ty Abbott (palliga) oli eile Kalevi resultatiivseim. Foto: Toomas Tatar

BC Kalev/Cramol jäi EuroCupi alagrupiturniiri neljandas voorus võiduarve avamata, võõrsil jäädi 70:79 alla Skopje Aerodromile. Eesti tiimile sai saatuslikuks kehv visketabavus, mis tänavu mitmel puhul valusalt kätte maksnud.

Skopje vastu alustas Kalev hästi ja poolajaks oldi ka eduseisus, kuid lisaks kolmanda veerandaja algusele ebaõnnestusid ka viimased minutid. «66:66 viigiseisult tabasid nemad raske kolmese, meie seejärel eksisime ja otsa tuli nende poolt kohe kaks tabavat vabaviset. Vahe oli järsku viis punkti,» sõnas Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak kohtumise otsustavate sündmuste kohta. «Arvan, et meie poolt oli hea mäng, kuid lõpp läks käest ära.»

Eelkõige kahetses Varrak kehva visketabavust kaugvisetel,  kus 24 sooritusest suudeti läbi korvirõnga saata vaid neli. «Kolmepunktivisete kehv protsent jääb kohe silma. EuroCupis või Ühisliigas võidu saavutamiseks peab meil kõik klappima. Täna jäi asi kaugvisete taha,» tunnistas Varrak. «Vastaste puhul oli küll tegemist suurema eelarvega tiimiga, kes oli ka kergelt soosiku rollis, kuid oleme näidanud, et suudame selliste Euroopa keskmikega mängida küll.»

Võitjate resultatiivseimaks kerkis Makedoonia koondise keskmängija Todor Gecevski, kelle arvele kogunes lõpuks 16 silma. Teisipäeval 15 tundi reisimisele kulutanud Kalev/Cramo edukamad olid Ty Abbott 14 ning Rain Veideman ja Devin Gibson 11 punktiga.

Kalev/Cramo peab EuroCupi sarjas järgmise kohtumise 13. novembril, kui Tallinnas võõrustatakse Maccabi Haifat. Kui kalevlastel on võiduarve veel avamata, siis Haifa on neljast kohtumisest teeninud kolm võitu ja sellega hoitakse G-alagrupis suursoosiku Kaasani Unicsi järel teist kohta.

Korvpall

EuroCup

Skopje – Kalev/Cramo 79:70

Skopje: Gecevski 16, Sinovec 14, Kostoski 13, Cekovski 13, Davis 10, Stojanovski 7, Reynolds 4, Lucic 2.

Kalev/Cramo: Abbott 14, Veideman 11, Gibson 11, Škele 9, Fall 8, Sokk 7, Elegar 6, Moldoveanu 4.

G-alagrupi tabeliseis: 1. Kaasani Unics 4 võitu / 0 kaotust, 2.

Maccabi Haifa 3/1, 3. Banvit Bandirma 2/2, 4. Riia VEF 2/2, 5. Skopje Aerodrom 1/3, 6. Kalev/Cramo 0/4.

Eurochallenge

Den Bosch Shoeters – Rakvere Tarvas 78:71

Tarvas: Jenkins 14+10 lp, Keerles 14, Gustas 12+7 rs, Saage 9, Leppik 9, Laksa 7, Umbraško 6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles