Usain Bolt püstitas endale tulevaks aastaks ulmelise eesmärgi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt.
Usain Bolt. Foto: SCANPIX

Maailma kiireim inimene Usain Bolt loodab järgmisel aastal oma nime veelgi suuremate tähtedega spordiajalikku kirjutada – mehe eesmärgiks on läbida 200 meetrit esimese inimesena alla 19 sekundi.

Järgmisel aastal ei pea Bolt ühekski suureks tiitlivõistluseks vormi ajastama, kuna 2014. aastal pole kavas ei olümpiamänge ega ka maailmameistrivõistluseid. Seega võtab ta sihikule 200 m jooksu maailmarekordi, vahendab AIPS Media.

«Eeldades, et ma ei suuda enam 100 m jooksu maailmarekordit parandada, siis ma sooviksin 200 m maailmarekordi viia uue sekundi sisse. Ma oleksin rahul ka sellega, kui uueks maailmarekordiks oleks 18,99,» teatas Bolt. «Sellise aja saavutamine oleks suurem kordaminek kui järgmine olümpiavõit.»

Bolti nimele kuuluv 100 m jooksu maailmarekord on 9,58 ja 200 m jooksu tippmark on 19,19. Mõlemad tulemused on Bolt saanud kirja 2009. aasta Berliini MMil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles