Võistluskeelu teeninud tipptennisist: mind koheldakse kui kurjategijat

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Troicki.
Viktor Troicki. Foto: SCANPIX

Serbia tipptennisist Viktor Troicki 18-kuulist võistluskeeldu vähendati käesoleva nädala alguses küll kuue kuu võrra, ent mehe sõnul on teda kevadest alates koheldud kui kurjategijat.

Oma karjääri parimal hetkel maailma edetabeli 12. kohta hoidnud Troick andis aprillis Monte Carlos toimunud turniiril küll uriiniproovi, ent soovis kehva enesetunde anda vereproovi järgmisel päeval. Mehe enda sõnul väitis dopinguametnik, et see on võimalik ning sanktsioone ei järgne, ent hiljem selgus, et serblasele määrati dopingureeglite rikkumise eest siiski võistluskeeld.

Maailma tenniseföderatsioon otsustas «arusaamatuste» alla liigitunud vahejuhtumi tõttu Troicki karistust vähendada ja nii peab serblane pidama 18 kuu asemel 12 kuu pikkuse pausi. «Ausalt öeldes olin oma karistusuudist kuuldes väga üllatunud,» rääkis Troicki CNNile.

«See on minu jaoks kindlasti kõige hullem periood. Mind on karistatud ja see on minu jaoks väga raske hetk. Meid ootab ees Davis Cupi finaal siin Belgradis ja viimasel korral, kui olin siin poolfinaalide ajal ja Serbia mängis Kanada vastu, ei lubatud mind isegi staadionile. Öeldi, et mul ei ole võimalik seda üritust külastada isegi juhul, kui osalen pealtvaatajana, kes ostab pileti. Mind on koheldud kui kurjategijat,» rääkis Troicki õnnetult.

Oma kaasmaalast kaitses ka endine maailma esireket ning praegu tabelis teisel kohal olev Novak Djokovic. «Esiteks, ta ei ole ühegi keelatud aine vastu positiivselt testinud. Ma ei ütle, et tekkinud olukorras poleks ta (Troicki- toim.) üldse süüdi, aga dopinguproovi võtnud ametnik ei selgitanud piisavalt põhjalikult tagajärgi, mis võivad ees oodata, kui kohe vereproovi ei anna. Küsimus pole vaid selles, et tegu oleks Viktori jaoks halva uudisega. Mina kui tennisist tunnen nüüd igasuguse testimise pärast muret,» rääkis Djokovic BBC vahendusel.

Troickit pooldava sõnavõtu tegi ka värske maailma esireket hispaanlane Rafael Nadal. «Mul on Viktorist väga kahju, sest usun temasse 100%,» rääkis Nadal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles