Pommuudis! Andrus Veerpalu liitus OM-kulda jahtiva suusatähe tiimiga

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu
Andrus Veerpalu Foto: Mihkel Maripuu

Suusatamise kahekordne olümpiavõitja ja maailmameister Andrus Veerpalu liitus algavaks hooajaks Kasahstani suusataja Aleksei Poltoranini tiimiga. Veerpalu hakkab Poltoranini tiimis täitma nö. testipiloodi, nõuandja ja konsultandi rolli. Leping sai sõlmitud üheks hooajaks.

«Pidin pakkumise järel selle üle mõtlema ja perega läbi rääkima. Ikka hea väljakutse,» sõnas Veerpalu ETV spordiuudistele. «Ta on väga kõva suusamees ja väga hea klassikasõitja.»

Veerpalu ülesandeks saab suuskade testimine ja seejuures peab tema ka võistluste jaoks välja valima õiged suusad. «Minu funktsioon võib ka muutuda,» lisas Veerpalu.

26-aastane Poltoranin on veebruaris toimuvatel Sotši olümpiamängudel kindlasti üks suuremaid favaoriite ja seda just klassikatehnikas sõidetavatel distantsidel. 2013. aasta Val di Fiemme MMil võitis Poltoranin kaks pronksmedalit (50 km ühisstardiga klassikasõidus ja vabatehnikas sõidetud tiimisprindis).

Karjääri jooksul on Poltoraninil ette näidata ka kolm MK-etapivõitu. Olümpiamängudelt on Poltoranini seni parimaks kohaks viies.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles