Aljand läheb Kalev Openile maksimumi andma

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Aljand
Martti Aljand Foto: Erakogu

«Nüüdseks on veetunnetus juba ilusti käes ja võistlustele lähen ikka täiega panema,» rääkis enne sel nädalavahetusel toimuvat Kalev Openi ujumisvõistlust Martti Aljand.

Septembri teises pooles sõjaväest tsiviilelu ja treeningute juurde tagasi pöördunud Aljand on enda sõnul suutnud taas korraliku vormi saavutada ja mõtleb juba detsembris toimuvatele Euroopa meistrivõistlustele.

Kaitseväes käinud Aljandi jaoks lõppes sõjaväeteenistus veidi enne septembri lõppu ning siis asus noormees kiiresti taas veetreeninguid tegema. «Algus oli väga raske,» tunnistas Aljand.

«Kõige keerulisem oli just see, et oma peas olin valmis täiega panema, aga kehaliselt võttis aega, enne kui olin valmis korralikult vee­trenni tegema või kaaslastega samas tempos treenima. Praegu on vees juba täitsa hea liikuda ja saab kõike korralikult teha,» lisas Aljand.

Sel nädalavahetusel toimuvad Kalev Openi võistlused ei ole sõjaväest naasnud Aljandi jaoks aga esimesed: oktoobris teenis ta esikoha Eesti mitmevõistluse meistrivõistlustel.

«Juba eelmistel võistlustel oli parem seis kui treeningutel, sest võistlusolukorras on ühest ujumisest purakas ja hea enesetunne sees, aga pikematel treeningutel annab tunda, et oleks oluliselt rohkem vaja seda põhja, millelt vormi üles ehitada. Samas on veetunnetus praeguseks juba käes, muidu oleks asi üsna nigel – EMini on jäänud ainult umbes kuu aega,» selgitas Aljand.

Sel nädalavahetusel peetava Kalev Openi ja detsembris toimuva EMi eel tunnistas Aljand, et tervis pole küll ideaalses korras, ent õnneks pole olnud ka suuremaid tagasilööke.

«Eks mõned asjad annavad aeg-ajalt ikka tunda: kord küünarnukk, kord põlv. Paljud minivigastused on tingitud sellest, et ma mõnevõrra kiirustasin tagasitulekuga. Kuna hooaja algus jäi kuu aja võrra hilisemaks, lisasin koormusi ehk liiga kiiresti, aga midagi nii tõsist pole, et oleksin pidanud treeninguid ära jätma,» kinnitas Aljand.

Tallinnas toimuval Kalev Openil on lisaks Aljandile stardis Ralf Tribuntsov, Martin Allikvee ja paljud teised. Postimehe kodulehel on mõlema päeva võistlustest võimalik näha otsepilti, võistlusprogramm algab nii laupäeval kui pühapäeval kell 9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles