Hooaeg läbi: Räikkönen läheb operatsioonile

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja üldarvestuses kolmandat kohta hoidev soomlane Kimi Räikkönen tõmbab kaks etappi enne hooaja lõppu sellele joone alla ega võistle USA ja Brasiilia etapil.

Uuest hooajast Ferraris sõitev soomlane on oma praeguse tööandja Lotusega tülis, kuid hooaja enneaegse lõpetamise põhjuseks on hoopis seljalõikus. Räikkönenile tehakse neljapäeval Salzburgis operatsioon, nagu kinnitas Turun Sanomatele tema mänedžer Steve Robertson.

Selg on soomlasele juba mõnda aega muret valmistanud – septembris toimunud Singapuri etapil muutus piin nii hulluks, et Räikkönen suutis võistelda ainult tänu valuvaigistavale süstile. Pärast nädal tagasi toimunud Abu Dhabi etappi läks valu veel suuremaks. Pärast lõikust peab Räikkönen seljale neli nädalat täielikku rahu andma, seetõttu muutus võimatuks ka hooaja kahel viimasel etapil osalemine.

«Kahtlemata on Kimi pettunud, et peab kaks aastat kestnud koostöö Lotusega sellisel moel lõpetama. Aga lõikust ei saa enam edasi lükata – 2014. aastaks peab ta jälle terve olema,» lausus Robertson. Räikköneni asemel keerab USAs ja Brasiilias Lotuse rooli tõenäoliselt meeskonna testsõitja, itaallane Davide Valsecchi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles