Räikköneni taandumine võib Lotusele kümneid miljoneid maksma minna

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotus
Lotus Foto: SCANPIX

Lotuse vormel-1 meeskonna piloot Kimi Räikkönen teatas, et peab minema seljaoperatsioonile ega saa hooaja kahel viimasel etapil USAs ja Brasiilias võistelda. Lotusele võib see tähendada kümnetest miljonitest eurodest ilma jäämist.

Praegu hoiab Lotuse meeskond MM-sarjas tiimide arvestuses 297 punktiga neljandat kohta, kuid teisel kohal olevast Mercedesest jäädakse kaks etappi enne hooaja lõppu maha vaid 37 ja kolmandal kohal olevast Ferrarist 26 punktiga. Ühe võistlusnädalavahetusega võib tiim teenida maksimaalselt 43 punkti.

Vormel-1 sarjas osalevatele meeskondadele makstakse hooaja lõpus auhinnarahasid vastavalt kohale lõpptabelis ning näiteks teise ja neljanda koha vahe ulatub paarikümne miljoni euroni. Ka kolmanda ja neljanda koha vahet võib mõõta enam kui kümne miljoni euroga. Võrdluseks on Lotus tänavu Räikkönenile võlgu umbes samas suurusjärgus palgasumma.

Tõenäoliselt saab Räikköneni asendajaks Lotuse testisõitja Davide Valsecchi, kellel varasem vormel-1 sarja kogemus puudub, seega oleks liig 26-aastaselt itaallaselt kõrgeid kohti oodata. Ainuüksi Romain Grosjeani punktisaagist jääb aga Mercedese ja Ferrari sõitjatega heitlemiseks tõenäoliselt väheks. Senise hooaja jooksul on Räikkönen toonud Lotusele 183 ja Grosjean 114 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles