Tokko: kui kõigile tehtuks dopingukontroll, võinuks Kiivikas ka maailmameister olla

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Kiivikas
Ott Kiivikas Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Vikerraadio saates «Spordipühapäev» oli pühapäeval stuudios Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidu president Arnold Tokko, kes rääkis ala kimbutavatest dopinguprobleemidest.

Äsja toimunud MM-il sai Ott Kiivikas meeste kulturismis kaalukategoorias kuni 90 kg 6. Koha, seejuures pääses Kiivikas esmakordselt finaali pärast 2004. aastat, kirjutab ERR Sport.

«Kui vaatasin ülesantute nimekirja, siis tundus, et seis on päris lootusetu, isegi kartsin kõige hullemat, et ta ei pääse võistlusele ehk 15 parema hulka, aga läks seekord õnneks ja tuli 6. koht,» rääkis Tokko.

Samas kategoorias tuli maailmameistriks Liibüa kulturist Kamal Abdul Sala El Gargni, kes on varem mitu korda dopinguga vahele jäänud. «Sellepärast ma hindangi Oti kohta nii kõrgeks, et võib-olla, kui kõigile tehtuks dopingukontroll, siis ma arvan, et Ott oleks võinud maailmameister olla,» nentis Tokko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles