Detailsed paljastused tulemas: Armstrong lubab uurijatele kõik üles tunnistada

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong.
Lance Armstrong. Foto: SCANPIX

Eelmisel aastal dopingu tarvitamise eest oma seitsmest jalgratturite mitmepäevasõidu Tour de France’i võidust ilma jäänud Lance Armstrong tunnistas BBC-le, et ta on valmis dopingu tarvitamisest rääkima ka uurijatele, kui teda seejuures õiglaselt koheldakse.

«Kui kõigile määratakse surmanuhtlus, siis olen ka mina sellega nõus. Kui kõik mõistetakse õigeks, siis ma oleksin sellega rahul. Kui kõigile määratakse kuue kuu pikkune karistus, siis ma olen ka sellega nõus,» rääkis Armstrong BBC World Service’ile.

Armstrong teatas pärast Tour de France’i tiitlitest ilma jäämist, et teda on võrreldes teiste dopingupatustega ebaõiglaselt koheldud. Rahvusvahelise Jalgratta Liitu uus president Brian Cookson tahab kokku panna aga uue uurijate komisjoni, kes uuriks dopingu tarvitamist jalgrattaspordis.

Armstrong tunnistas BBC-le, et ta on kõigeks valmis ja võib kõigest vabalt rääkida, seejärel tahab ta aga oma eluga edasi minna. Samas tunnistas ameeriklane, et dopingu tarvitamisest rääkimise järel on tema elu olnud äärmiselt raske.

«Ma olen isiklikus plaanis palju kaotanud, ma olen majanduslikult palju kaotanud, samas on paljud selle looga palju võitnud,» lisas Armstrong.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles