Video: MMA võistlus 3D Liiga toimub esmakordselt puuris

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMA Raju 10. Pildil Davide Caruso (kinnastel sinine teip, valged püksid) vs Jass Murutalu (kinnastel punane teip, punased püksid).
MMA Raju 10. Pildil Davide Caruso (kinnastel sinine teip, valged püksid) vs Jass Murutalu (kinnastel punane teip, punased püksid). Foto: Margus Ansu

30. novembril Tallinnas aset leidva noorte infomessi Teeviit raames toimub esmakordselt ka sportliku vabavõitluse võistlus. Tegemist on MMA võistlussarja 3D Liiga kaheteistkümendna võistlusega. Ühtlasi on see liiga esimene võistlus, mis peetakse spetsiaalsel sportliku vabavõitluse võitlusareenil – puuris.

«Puuri esmakordne kasutuselevõtt tekitab kindlasti elevust nii sportlastes kui ka pealtvaatajates,» kommenteerib saabuvat võistlust 3D Liiga üks korraldajatest Mairon Lepik. «Puur annab matšidele parema dünaamika, võimaldades sportlastel ka areeni seinas maadelda ja lööke vahetada, mida poksiring nii hästi ei luba. Samuti annab see lahingutele lisaenergiat, kuna sportlased saavad turvalisemalt, kartmata ringinööride vahelt väljakukkumist, rohkem energiat vastase alistamisse suunata,» lisab Lepik.

Vaata allolevast videost eelmise sündmuse videokokkuvõtet.

Võistlused toimuvad matšisüsteemis, st iga võistleja osaleb võistlusel ühes matšis. Traditsiooniliselt viiakse amatöörvõistlusel läbi ka mitmeid 4-mehe turniire, kus parim võitleja selgub kahe võistlusringi tulemusena. Võistlusel on võimalik näha nii Eesti sportliku vabavõitluse harrastussportlasi kui ka tulevikutegijaid, kes liiguvad samm-sammult ülespoole.

Kuna Teeviidal peetav võistlus nõuab ka korraldajatelt rohkem, tuleb sel korral Tallinna sportliku vabavõitluse klubi 3D Treening meeskonnale appi Eesti teine vabavõitluse hiid – Tartu spordiklubi Võimla.

Võistluse leht Facebook'is: https://www.facebook.com/events/465976280182573

Sportlik vabavõitlus ehk MMA on kahevõitlusala, mille eesmärgiks on selgitada sportlikus keskkonnas välja parim võitleja. 3D Liiga on Tallinna sportliku vabavõitluse klubi 3D Treening poolt korraldatav võistlussari, kus põhirõhk on amatöörklassis peetavatel lahingutel. Järgmine sündmus – 3D Liiga 12 – toimub 30. novembril Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses noorte infomessi Teeviit raames.

3D Liiga¹¹ from 3D Treening on Vimeo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles