Kalju kaitsja Rüütlile: kas peatreener teab, et ma teises mängus osaleda ei saa?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken Kallaste (paremal Eesti koondise trennis.
Ken Kallaste (paremal Eesti koondise trennis. Foto: Toomas Huik

Nõmme Kalju äärekaitsja Ken Kallaste sõnas tänasel koondise pressikonverentsil, et tal on koondisekutse üle hea meel, kuid märkis, et varasemalt tehtud plaanide tõttu saab ta rahvusesindust aidata vaid kohtumises Aserbaidžaaniga.

«Ei olnud minu poolt kõige parem hooaeg. Ise rahul ei ole, tavaliselt on stabiilsem olnud. Head rütmi väga ei olnud. Olin natuke üllatanud,» sõnas Kallaste hooaja ja koondisekutse kohta. «Hea meel, et antakse uus võimalus. Hea meel on A-koondist esindada.»

Samas tunnistas Kaljuga juba hooajale joone alla tõmmanud kaitsja, et tal olid varasemalt ka puhkuseplaanid tehtud ja see tähendab, et 19. novembril toimuvas kohtumises Liechtensteini vastu ta rahvusesindust aidata ei saa. «Plaanid on tehtud, 16. lähen ära,» sõnas ta ning küsis vasakul käel istunud peatreenerilt Tarmo Rüütlilt, kas ka tema ikka mängija plaanidest teab.

«Midagi teadsin. Mul on tähtis, et sa nüüd meid aitaksid,» vastas Rüütli seepeale.

Samas tunnistas Rüütli, et puhkuseplaanide tõttu jäi koondisest sel korral kõrvale ka Kalju keskkaitsja Alo Bärengrub. Kuna Ragnar Klavan, Igor Morozov ja Raio Piiroja jäävad eelseisvatest kohtumistest traumade või vigastuste ravimise tõttu eemale, siis on keskkaitsjatest seekord valikus vaid Mikk Reintam ja debütandid Karol Mets ja Artjom Artjunin. Seejuures jooksevad Mets ja Artjunin täna õhtul veel vastavalt FC Flora ja FC Levadia eest karikamängus väljakule.

«Kolme mehega suuri skeeme ei joonista. Kolm meest ja kaks mängu, esimeses mängivad Reintam ja Artjunin, siis vaatame, mis edasi saab,» sõnas Rüütli keskkaitsjate valiku kohta. «See on hetkeseis, võib olla täna õhtul peab juba ümber mõtlema, kui keegi peaks vigastada saama.»

Praegune olukord aga tähendab, et viimastes valikmängudes Ragnar Klavani kõrval korralikult mänguaega teeninud Reintam on tiimis kõige kogenum keskkaitsja. «Eks natuke ole olukord ikka harjumatu, varem ei ole sellises olukorras olnud,» sõnas Reintam, kes lõppenud hooajal pallis Soome kõrgliigas JJK ridades. «Hetkel otsin uut klubi, paar võimalust on olemas. Peab vaatama, kuidas läheb. See (esiliigasse langenud JJK-s jätkamine) on alati võimalus, kuid üritan kuhugi kõrgemale pääseda. Nemad sooviksid minu jätkamist. Eestisse naasmine on ka üks variant, vaatame, kuidas läheb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles