Ligi 8000 last jooksid täna üle-eestilisel heategevuslikul teatejooksul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatejooksu start Tallinnas Vabaduse väljakul.
Teatejooksu start Tallinnas Vabaduse väljakul. Foto: Indrek Gutmann

Täna peetud heategevuslikust teatejooksust võtsid osa ligi 8000 last ja noort 18 linnas üle Eesti, avapaugu andis sümboolselt president Toomas Hendrik Ilves.

Teatejooksul osalemisega andsid lapsed oma panuse õnnetuse läbi liikumisvõime kaotanud lastele ratastooli-mängupargi rajamiseks Haapsalu Neuroloogilisesse Rehabilitatsioonikeskusesse.

Jooksu eestvedaja Erik Pallase rõõmustas, et taaskord leidis teatejooks noorte seas niivõrd laialdast osavõttu. «Viie aasta jooksul, mil teatejooksu korraldanud oleme, on igal aastal lisandunud sadu ja tuhandeid noori, kes särasilmselt tulevad jooksma selleks, et oma eakaaslastele head teha,» lausus Pallase. «Paljude jaoks on teatejooks muutunud juba iga-aastaseks traditsiooniks, mida oodatakse ja kuhu kutsutakse osalema ka sõpru. Seda on väga südantsoojendav näha.»

Kõige enam osalejaid – ca 1300 – kogunes Pärnus. Tallinnas ja Tartus tuli jooksma ligi 900 noort kummaski linnas. Kokku osales ligi 8000 last ja noort. «Teatejooksust on juba ammu saanud Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus ning loodame edasi kasvada ka tulevatel aastatel,» lisas Pallase.

Põhikooliealised noored kogunesid täna teatejooksule Tallinnas, Tartus, Pärnus, Haapsalus, Jõgeval, Kohtla-Järvel, Kuressaares, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Rakveres, Raplas, Sillamäel, Toilas, Viljandis, Valgas ja Võrus.

Teatejooksu avas Tallinnas president Toomas Hendrik Ilves, kes aitas lastel koos kergejõustiklase Kaire Leibaku ja purjetaja Argo Vooremaaga soojaks võimelda ning tulistas seejärel stardipüstolist avapaugu.

Igaüks läbis 200 meetri pikkuse distantsi, ent võitjaid välja ei selgitatud – oluline on teatejooksust osavõtt.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles