Meistriliigasse püsimajäämine oli sel aastal raskem

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka ja Flora kohtumine.
Tammeka ja Flora kohtumine. Foto: Rein Murakas

Tartu JK Tammeka peab koha eest Eesti jalgpalli meistriliigas võitlema üleminekumängudel, kuna saavutas 32 punktiga liigas üheksanda koha. Kõrgliigasse jäi viimasena otse püsima kaheksanda koha saavutanud JK Tallinna Kalev, kes kogus 36 vooruga 34 punkti. Varasematel hooaegadel on püsimajäämise kindlustanud väiksem punktisumma.

Pärast liiga suurendamist kümne võistkonnani on kaheksandal kohal lõpetanud meeskonnad teeninud 25 (Pärnu JK Vaprus 2007. aastal), 24 (FC Kuressaare, 2009), 25 (Paide Linnameeskond, 2010), 30 (FC Viljandi, 2011) ja 26 (FC Kuressaare, 2012) punkti.

2012. aastal võitis Nõmme Kalju tiitli 92 punktiga, sel aastal kogus Levadia 91 punkti. Levadia teenis mullu hõbedameeskonnana 83 punkti, Kalju sel aastal 84. Pronksmedali võit tuli Florale eelmisel hooajal 81 punktiga, sel aastal teenis kolmanda koha Sillamäe Kalev 75 punktiga. Kui 2012. aastal oli tabeli viimase, Tartu Tammeka, tulemuseks 20 punkti, siis sel hooajal sai viimaseks jäänud FC Kuressaare 11 punkti.

Meistriliigas löödi üle 500 värava

Meistriliigas löödi sel hooajal 510 väravat, mis teeb keskmiseks 2,83 väravat mängus. Enim väravaid, 83, lõi Tallinna FC Flora. 2012. aastal löödi kõrgliigas 26 väravat rohkem ehk 536 väravat, neist 106 kirjutati Nõmme Kalju arvele.

Flora lasi endale selle hooaja jooksul lüüa 40 väravat, mis tähendab üle värava mängus. Selles arvestus näeks medalikolmik – Tallinna FC Levadia, Nõmme JK Kalju ja JK Sillamäe Kalev välja vastupidine – Sillamäe lasi endale lüüa 22, Kalju 23 ja Levadia 24 väravat. Parima väravate vahega lõpetas Nõmme Kalju (+55), kuna vastastele suudeti lüüa 78 väravat, mis oli liiga paremuselt teine näitaja. Hooaja väravarohkeim mäng oli novembri alguses, mil Sillamäe Kalev alistas Tallinna Kalevi 9:0.

Väravakütid

Liiga parim väravakütt oli Vladimir Voskoboinikov (Nõmme Kalju), kes oli täpne 23 korral. Sarnaselt Voskoboinikoviga viimases voorus kübaratriki löönud Rimo Hunt (Levadia) sahistas väravavõrku 22 korda. Järgnesid Sillamäe mängijad Kassim Aidara (17) ja Vjatšeslav Zahovaiko (16) ning FC Flora edurivimees Albert Prosa (16). Kahekohalise arvu väravaid lõid veel neli meest: Hidetoshi Wakui (Nõmme Kalju, 15), Sander Post (FC Flora, 14), Tarmo Neemelo (Nõmme Kalju, 11) ning Evgeny Kabaev (Sillamäe Kalev, 10).

Väravalööjate edetabelis on numbrid 2012. aastaga väga sarnased. Siis krooniti võitjaks 23 väravat löönud Vladislav Ivanov (Narva JK Trans), teine oli 22 väravat löönud Neemelo (Nõmme Kalju) ning kolmanda koha saavutas 17 väravaga Zakaria Beglarishvili (FC Flora).

Neemelo on viimased neli hooaega Kalju särgis löönud kõrgliigas kahekohalise arvu väravaid. Viimasel kahel hooajal on kõrgliigas kahekohalise arvu väravaid löönud Wakui (Kalju) ja Hunt (Levadia).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles