Flora kaotas Levadiale ja jääb tõenäoliselt eurosarjast kõrvale

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimo Hunt (keskel) saadab teise palli Flora väravasse ja kustutab nende edasised lootused.
Rimo Hunt (keskel) saadab teise palli Flora väravasse ja kustutab nende edasised lootused. Foto: Toomas Tatar

Eesti jalgpalli karikavõistlustel alistas FC Levadia eile 1/8-finaalis 2:0 FC Flora, kustutades sellega sisuliselt florakate lootused tulevaks hooajaks eurokohale ja sellega koos Euroopa Jalgpalli Liidu UEFA makstavale osalemistasule.

«Jäime selles mängus lihtsalt vastasele alla. Arvan, et läksime mängima ikka oma mängu nagu tavaliselt,» sõnas Flora peatreener Norbert Hurt. Kohtumise tähtsusest olnud kõik teadlikult, kuid seda eraldi ei rõhutatud.

Alates 1994. aastast alati eurosarjas osalenud Flora jäi tänavu Eesti meistrivõistlustel neljandaks (eurokoha tagavad kolm esimest ehk tänavu Levadia, Nõmme Kalju ja Sillamäe Kalev) ja seega oli neil võimalik eurokohta püüda veel karikasarja kaudu. Nüüd jääb neil loota vaid teiste ebaõnnele.

Eurosarja pääsemiseks peab Flora lootma, et karikavõitjaks kroonitaval klubil ei ole eurosarjas osalemiseks vajalikku litsentsi või Eesti meistrina juba Meistrite liiga eelringi pääsenud Levadia alistab finaalis meeskonna, kellel pole samuti eurosarjas osalemiseks litsentsi. Mainitud juhtudel pääseb Flora Euroopa liiga eelringi tänu koduliigas saavutatud neljandale kohale.

Varem olid karikasarjas endale koha veerandfinaalis taganud FC Infonet, FC Kuressaare, Jõhvi Lokomotiiv, FC Santos, Tallinna FC Puuma, ­HÜJK Emmaste ja Tartu Tammeka II. Eurosarjas osalemiseks vajaliku litsentsi saamiseks peab tiimil olema ette näidata korralik klubistruktuur ja eelarve, millel on kate. Ülejäänud nõudmised on lihtsamalt täidetavad (näiteks meeskonna treeneril peab olema PRO-litsents, mäng peab toimuma nõudmistele vastaval staadionil jne). Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohlaku sõnul ei saaks litsentsi vaid Emmaste ja Puuma.

Seega tundub praegu pigem tõenäoline, et keegi viisikust Infonet, Kuressaare, Jõhvi, Santos ja Tammeka (kuigi konkurentsis on Tammeka II, laieneks eurosarjas osalemise õigus esindusmeeskonnale) lükkab Flora tulevaks hooajaks eurosarjast välja ja teenib seega ka Euroopa liiga eelringis osalemise eest makstava kopsaka tasu. Eurosarjas osalemiseks vajalikku litsentsi saab taotleda aprilli lõpuni, selle eest aga mingit eraldi raha maksma ei pea, lihtsalt peavad olema täidetud eespool mainitud tingimused.

Flora ebaedu taustal jätkus eile aga Levadia tänavune edu. «Väga hästi mängisime, müts maha meeste ees. Hooaeg mängiti ilusasti lõpuni,» sõnas Levadia juhendaja Marko Kristal. «Hooaja lõpus hakkasime vabamalt mängima. Tegelikult mängis meeskond terve hooaja hästi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles