Uus süsteem võib heal medaliaastal EOK pankrotti viia

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter 2008. aastal võidetud Pekingi olümpiamängude kuldmedaliga.
Gerd Kanter 2008. aastal võidetud Pekingi olümpiamängude kuldmedaliga. Foto: SCANPIX

Tulevast aastast läheb tiitlivõistlustelt medaliga naasnud sportlastele ja treeneritele preemiate maksmine riigi käest Eesti Olümpiakomitee kätte. Kuigi kultuuriministeerium eraldab premeerimiseks raha, on summa sedavõrd väike, et EOKd ähvardab heal medaliaastal pankrot.

«Võtsime kokku viimase kuue aasta jooksul makstud preemiasummad ja arvutasime keskmise, kokku tuli 200 000 eurot,» teatas Seil.

Ainuüksi olümpiakulla puhul on sportlasele ette nähtud 102 258 ja treenerile 51 129 eurot. Juhtub keegi – Sotšis ehk mitte, aga Rio de Janeiros – kulla võitma, jääb raha üle vaid veel ühe olümpiapronksi jaoks (44 338 eurot), kuid treenerile enam mitte. Ka ei tohi ükski sportlane samal aastal tõusta MMil poodiumile või võita EM-kulda, sest vastasel korral peaks EOK preemiasummad eraldama oma eelarvest. Ning kui medaleid koguneks palju – näiteks nagu 2006. aastal – läheks EOK lihtsalt pankrotti.

Pikemalt loe Postimees+ artiklist «Heal medaliaastal võib EOK pankrotti minna».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles