Eesti loobub olümpiapiletist: valitsus ei andnud Zabojevile kodakondsust

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Zabojev ja Natalja Zabijako.
Aleksandr Zabojev ja Natalja Zabijako. Foto: Lisi Treimann

Kuigi Eesti sai veebruaris toimuvatele Sotši olümpiamängudele pileti iluuisutamise paarissõidus, jääb see koht kasutamata, sest Uisuliidu peasekretäri Gunnar Kuura sõnul otsustas valitsus keelduda Zabojevile kodakondsuse andmisest.

Kui Zabijakol on Eesti kodakondsus olemas, siis Zabojev on Vene riigi kodanik, kes enda sõnul oleks olnud valmis olümpiapääsme nimel siduma oma elu Eestiga. Uisuliidu peasekretär Kuura rääkis Vikerraadiole antud intervjuus, et valitsus otsustas aga noormehele kodakonduse andmisest loobuda.

«Saatsime taotluse valitsusse, kust kultuuriministri tasemel tuli novembri alguses äraütlemine. Peame leppima olukorraga,» nentis Kuura raadiointervjuus.

Samas kinnitas Uisuliidu peasekretär, et Zabojev jätkab Eesti esindamist Euroopa ja maailmameistrivõistlustel ning hakkab Eesti kodakondust taotlema tavameetmete järgi.

Kuna Eestil teist Zabijako-Zabojevi tasemel paarissõidu paari välja panna ei ole, tulebki olümpiapiletist loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles