Ametlik: Lotus palkas Räikkönenile soomlasest asendaja

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heikki Kovalainen.
Heikki Kovalainen. Foto: SCANPIX

Teatavasti on Lotuse vormel-1 piloodi Kimi Räikköneni jaoks tänavune hooaeg lõppenud, kuna soomlase selg vajas opereerimist. Nüüd teatas Lotus, et Räikköneni koha täidab hooaja kahel viimasel etapil tema kaasmaalane Heikki Kovalainen.

Lotus proovis enda ridadesse kaheks etapiks meelitada Michael Schumacherit, samas tehti pakkumine ka Nico Hülkenbergile. Siiski kummastki võimalusest asja ei saanud, kirjutab Sky Sprots.

Kovalainen osales viimati vormel-1 etapil 2012. aasta lõpus, praegu kuulus ta Caterhami tiimi ridadesse,  kus ta oli varusõitja. Lotus pidas aga Caterhamiga edukalt läbirääkimisi ning nüüd võib Kovalainen istuda Austini ja Brasiilia GP-l Lotuse rooli.

«Lotus küsis, kas me saaksime Heikki hooaja kaheks viimaseks etapiks lepingust vabastada. Tegime seda hea meelega, kuna nüüd on tal võimalik ka tänavusel hooajal veel võistlustel osaleda,» sõnas Caterhami tiimi boss Cyril Abiteboul.

«See on minu jaoks suurepärane võimalus. Seega sooviksin tänada Caterhami tiimi, et nad selle minu jaoks võimalikuks tegid,» sõnas soomlane ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles