Play-off’i jõudnud Islandi vahetusmees lööb sama palju väravaid kui Messi ja Ronaldo

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi koondis tähistamas play-off'i jõudmist.
Islandi koondis tähistamas play-off'i jõudmist. Foto: SCANPIX

Homme tehaskse algust 2014. aasta jalgpalli MMi Euroopa play-off’idega. Nii kaugele jõudnud meeskondadest on suurimaks üllatajaks kindlasti umbes 320 000 elanikuga Island. Vaatamata väikesele rahvaarvule on Islandi koondises mitmeid nimekaid mängumehi ning nendega kohtuv Horvaatia on küll favoriit, kuid kindlasti on omad võimalused ka islandlastel.

Islandi koondise tuntuimateks mängumeesteks on praegu Tottenham Hotspuri ridadesse kuuluv 24-aastane poolkaitsja Gylfi Þór Sigurðsson ning Amsterdami Ajaxi 23-aastane ründaja Kolbeinn Sigþórsson. Samal ajal kuulub endiselt tiimi ka 35-aastane ründaja Eiður Smári Guðjohnsen. Samas on ründeliinis konkurents äärmiselt tihe ja kandidaate algkoosseisu kohtadele on küllaldaselt.

Viimastes valikmängudes oligi seis selline, et ründeliinis võtsid algkoosseis koha sisse just Guðjohnsen ja Sigþórsson, see aga tähendas, et viimastes valikmängudes pidi vahetusest sekkuma 24-aastane Heerenveeni ründaja Alfreð Finnbogason. Finnbogason on tänavu olnud Hollandi kõrgliigas suurepärases hoos ja ta on 11 kohtumisega löönud koguni 14 väravat. Seega liigub ta Hollandi liigas sarnases väravate löömise rütmis nagu Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi tavaliselt Hispaania liigas. Kõik see ei pruugi aga tagada kohta väikeriigi koondise algkoosseisus.

Kokku on Finnbogason 2014. aasta MM-valiksarjas seni osalenud kaheksas mängus ja saanud kirja kaks väravat. Hollandi kõrgliiga suurim väravakütt on seejuures terveks kohtumiseks platsile pääsenud vaid kolmel korral.

Islandi ja Horvaatia homne play-off’i kohtumine algab Reykjavikis Eesti aja järgi kell 21.00. Korduskohtumine peetakse teisipäeval Zagrebis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles