Mitme põhimeheta Eesti peab viimase kodumängu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise keskkaitsja Artjom Artjunin (vasakul).
Eesti koondise keskkaitsja Artjom Artjunin (vasakul). Foto: Toomas Tatar

Eesti jalgpallikoondis peab täna aasta viimase kodumängu, kui Lilleküla staadionil võõrustatakse viimasel ajal aina paremini esinevat Aserbaidžaani koondist. Kui juba varem oli selge, et mitmed tavapärased põhimehed ei saa koondist täna aidata, siis eile selgus, et matši peavad vahele jätma ka Enar Jääger ja Martin Vunk.

«Kindlasti ei saa esimeses kohtumises (täna) kaasa teha Vunk ja Jääger. Mõlemat segavad traumad, mis ei ole paranenud,» märkis Eesti koondise peatreener Tarmo Rüütli.

Siiski avaldas peatreener lootust, et teisipäeval toimuvas kohtumises Liechtensteini vastu saavad mõlemad mehed juba kaasa teha ja siis jõuab Jääger ka 100. koondisemänguni.

Samas avaldas Rüütli ka osa tänasest algkoosseisust. «Need kaks teadet (Jäägeri ja Vungi vigastused) tulid tund aega tagasi, seega ei ole kõik veel valmis ja on arutluse kohti,» sõnas Rüütli. «(Sergei) Pareiko väravas on selge, (Artjom) Artjunin ja (Mikk) Reintam on need kaks, kelle valin keskkaitsesse, äärtes on seoses Jäägeri puudumisega variante. (Konstantin) Vassiljev peab esimeses kohtumises kahe mängu mahu ära tegema ehk ta mängib 90 minutit. (Aleksandr) Dmitrijevit peaksin saama kasutada mõlemas kohtumises ehk nad koos keskel alustavad. Dmitrijevit peaksin saama vahetada.»

Aserbaidžaani koondis on olnud tänavu väga heas hoos ning legendaarse sakslase Berti Vogtsi juhendamisel mängiv koondis on sel aastal kaotanud kümnest matšist vaid ühe, kui MM-valikmängus jäädi koduplatsil 0:2 alla Portugalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles