Briti võidusõidulegend lõpetas pärast rasket õnnetust karjääri

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dario Franchitti
Dario Franchitti Foto: SCANPIX

Briti võidusõidulegend Dario Franchitti teatas, et lõpetab karjääri. Tänavuse aasta 6. oktoobril tegi Franchitti raske õnnetuse Houstoni GP-l ning vigastas raskelt oma selgroogu ning pead.

Franchtti on oma karjääri jooksul kroonitud neljal korral IndyCar sarja võitjaks, lisaks on ta kolmel korral olnud parim Indianapolis 500 võidukihutamisel.

«Pärast Houstoni õnnetust olen ma olnud ekspertide järelevalve all. Parimad arstid ja õed on mu tervise, ohutuse ja taastumise teinud enda jaoks prioriteediks. Olen kogu meditsiinilisele personalile väga tänulik. Lisaks tänan oma perekonda ja sõpru toetuse eest,» seisis võdusõidulegendi teates.

«Kuu pärast õnnetust on arstide soovitus, et ma pean võistlemisest loobuma. Nad tegid mulle selgeks, et riskid on liiga kõrged. Arstide soovitustele tuginedes ei ole mul muud võimalust, kui karjäär lõpetada,» ütles 40-aastane Franchitti.

Video õnnetusest, kus Franchitti auto põrkas kokku Takuma Sato masinaga ning lendas seejärel vastu rajapiirdeid:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles