Balti Liiga parim snaiper mängib tabeli viimases klubis

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Puna (punases)
Ardo Puna (punases) Foto: Margus Ansu

Pärast kuut vooru on aeg taha väike kokkuvõte ka käsipalli Balti Liiga statistika poolel. Ja huvitaval kombel leiame parimate snaiprite pingerea tipust mehe, kes esindab tabeli viimast klubi. Minski Vitjazi tagamees Nikita Jermaševitš on visanud 51 väravat – vaid ühe enam kui Põlva Servitit esindav Eesti koondislane Ardo Puna.

Vitjaz on kaotanud kõik senipeetud kuus kohtumist ning nende väravate vahe on -59, kuid klubi 166 väravast on Jermaševitš visanud pea kolmandiku. Hiiglasekasvu (200 cm pikk) tagamängija sai augustis alles 17-aastaseks, ent on oma andekust juba tõestanud nii koduses liigas kui ka Balti Liiga paremate vastu. Jermaševitši seni parim mäng oli oktoobris Põlvas, kui ta saatis Serviti võrku koguni 13 palli – oma meeskonna 27 väravast.

Puna nimel on siis 50 väravat Serviti eest ja tabeli kolmas on hetkel Soome koondislane Teemu Tamminen, kelle arvel Riihimäe Cocksi ridades on 48 tabamust. Veel üks huvitav tõsiasi snaiprite tabeli esikümmet vaadates on, et sinna kuulub mängijaid seitsmest klubist, aga mitte ühtegi liigaliidri Minski SKA tiimist. Tõsi, valgevenelaste ühe staarmängija, Kirill Knjazevi arvel on 30 väravat, nagu ka 10. kohal oleval Klaipeda Dragunase mehel Benas Petreikisel ning arvestada tuleb siin, et Knjazev on seni osalenud vaid kolmes kohtumises.

Esikolmiku taga paiknevad Uku-Tanel Laast (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper) 44, Sergei Mihaltšuk (Bresti HC Meshkov) ja Jürgen Rooba (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper), mõlemad 41 väravaga. Ülejäänud esikümne mehitavad Pavel Turajev (Serviti) 36, Artis Kurmens (Riia Celtnieks/LSPA) 35, Artjom Kulak (Vitjaz) 31 ja Petreikis 30 tabamusega.

Negatiivsema statistika poole vaadates avastame, et kolm mängijat on saanud kuues kohtumises viis kollast kaarti – Kristo Voika (Cocks), Aleksandr Buikevitš (Meshkov) ja Viktor Skrypak (Serviti). Voika ja Skrypak kuuluvad «liidrite» hulka ka kaheminutiliste karistuste edetabelis, kus lisaks neile kahele ka Denis Jankovski (SKA) ja Remigijus Vaičikauskas (Dragunas) on saadetud viiel korral kaheks minutiks platsilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles