Läbi aegade edukaim olümpiasportlane soovib tippsporti naasta

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps.
Michael Phelps. Foto: SCANPIX

Läbi aegade edukaim olümpiasportlane Michael Phelps võib 2016. aasta Rio de Janeiro OMil asuda taas starti. Karjääri jooksul ujumises 18 OM-kulda, kaks OM-hõbedat ja kaks OM-pronksi võitnud Phelps liitus taas dopinguprogrammiga, mis on vajalik võistlustel osalemiseks.

USA Antidopingu Agentuur USADA teatas, et Phelps andis ajavahemikus 1. juuli kuni 30. september kaks dopinguproovi. Seega võib Phelps vastavalt reeglitele tulla esmakordselt stardijoonele 2014. aasta märtsis, kirjutab USA Today.

Rahvusvahelise Ujumisliidu FINA nõuete kohaselt peab sportlane olema üheksa kuud dopinguprogrammi liige ja alles seejärel tohib ta võistlustel starti tulla.

Seega arvatakse, et Phelps osaleb 2015. aasta Moskva MMil ja tuleb starti ka 2016. aasta Rio OMil. «Praegu on seda veel vara öelda, kuid meile meeldib, kui võimalused on olemas,» sõnas Phelpsi treener Bob Bowman. «Ta tegeleb aeg-ajalt treenimsiega ja on asjaga hakkanad veidike rohkem tegelema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles