Maldonado meeskonna süüdistamisest: ma ei ole hull

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pastor Maldonado.
Pastor Maldonado. Foto: SCANPIX

Eile Ameerika ühendriikides Austini ringrajal sõidetud vormel-1 hooaja eelviimasel etapil oma meeskonda süüdistanud Williamsi sõitja Pastor Maldonado kinnitas, et pole hulluks läinud, vaid tajus tõesti, et meeskond ei pingutanud tema edu nimel piisavalt.

Kolm hooaega ühiselt töötanud Maldonado ja Williamsi suhted läksid teravaks möödunud nädalal, kui Maldonado teatas, et uuel hooajal ta enam meeskonnas ei jätka ning lahkumine on tema isiklik soov. Eile õhtul sõidetud Austini etapi kvalifikatsioonisõidu järel esitas Maldonado Williamsi suhtes kahtlustavaid väiteid ning süüdistas meeskonda sabotaažis, sest meeskonnas jätkav Valtteri Bottas jõudis ajasõidus esikümnesse, samas kui Maldonado pidi leppima stardikohaga, mis oli ligi kümme kohta halvem.

Maldonado väitis selliste tulemuste valguses, et keegi meeskonnast «mängib auto rõhu ja temperatuuriga». Williamsi meeskond lükkas Maldonado väited ümber, ent pärast etapi lõpu väitis Maldonado, et tema kriitika oli siiski asjakohane. «Mõnikord sa satud stressirohkesse olukorda ja jääd sinna hetke liigselt kinni. Aga võib-olla on selle kõige taga siiski midagi kogunenud kolme aastaga ja mõnikord võib inimene selle peale plahvatada. Ma ei ole hulluks minemas ja ütlemas suvalisi asju,» rääkis Maldonado.

«Kindlasti oli see (meeskonna süüdistamine sabotaažis- toim.) minu poolt vale, sest olen neid kolm aastat austanud ning nemad mind ka, aga olin nädalavahetuse jooksul väga suures stressis pärast oma lahkumisteadet. Võib-olla mõned inimesed muutsid seetõttu oma käitumist ja ma võtsin seda liiga isiklikult,» lisas Maldonado.

Venetsueela sõitja, kes lõpetas eilse etapi 17. kohaga, kinnitas, et Williamsi ja tema teed lähevad lahku sõbralikult. Uueks hooajaks pole Maldonado veel meeskonda leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles