Phelpsi unistus jäi napilt püsima

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps
Michael Phelps Foto: Reuters / Scanpix

Pekingi olümpiamängudel teenis Michael Phelps oma teise kuldmedali, kui USA 4x100 meetri vabaltujumise teatenelik võitis teateujumise finaali ülimalt napilt Prantsusmaa meeskonna ees.

USA nelik Michael Phelps, Garrett Weber-Gale, Cullen Jones ja Jason Lezak purustas ühtlasi ka eelvoorus ujutud maailmarekordi ligi nelja sekundiga, kirjutades uuteks maailmarekordnumbriteks 3.08,24.

Hõbemedaliga pidi leppima Prantsusmaa nelik koosseisus Amaury Leveaux, Fabien Gilot, Frederick Bousquet ja Alain Bernard, kes küll suurema osa distantsist juhtisid, aga pidid viimases vahetuses kaheksa sajandikuga alla vanduma USA koondisele.

Pronksmedalid riputatakse Austraalia neliku Eamon Sullivani, Andrew Lautersteini, Ashley Calluse ja Matt Targetti kaela.

4x100 vabaltujumise teatefinaalis ujuta veel ka teine maailmarekord, kui austraallane Eamon Sullivan lõi prantslaselt Alain Bernardilt üle 100 meetri vabaltujumise rekordi, läbides teateujumise esimese neljandiku 47,24ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles