Armstrong: UCI president aitas mul dopingutarvitamist varjata

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hein Verbruggen (vasakul) ja Lance Armstrong.
Hein Verbruggen (vasakul) ja Lance Armstrong. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Jalgrattaliidu (UCI) ekspresident Hein Verbruggen peab suure tõenäosusega vastust andma dopingupatuse ratturi Lance Armstrongi positiivse proovi kinnimätsimise osas.

Seitsmest Tour de France'i tiitlist ilma jäetud Armstrong kinnitas intervjuus Daily Mailile, et andis 1999. aastal esimese tuuri võidu eel positiivse proovi, kust leiti kortikosteroide. Hiljem esitas ta vastava retsepti ja pääses karistusest, kuid tunnistas nüüd, et retsept oli väljastatud tagantjärgi ning sellega oli seotud Verbruggen.

UCI uus president Brian Cookson on teatanud, et alaliidu uurimiskomisjon võtab tema eelkäijate Verbruggeni ja Pat McQuaidi valitsemisajal toimunu luubi alla ning sellega seoses oodatakse selgitusi ka nimetatud juhtumi kohta. Esmaspäeval avaldatud teate kohaselt asub komisjon uurima kõiki, kelle suhtes on aastate jooksul dopingukahtlused tekkinud.

Rahvusvahelise Olümpiakomitee auliikmete hulka kuuluv Verbruggen on seni kindlameelselt eitanud, et oleks midagi seadusevastast teinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles