Ronaldo kübaratrikk viis Portugali MMile, Prantsusmaa, Kreeka ja Horvaatia samuti edasi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. Foto: SCANPIX

Täna õhtul selgusid viimased neli Euroopa meeskonda, kes pääsevad tuleval suvel Brasiilias peetavale jalgpalli MM-finaalturniirile. Edasipääsu tagasid Portuga, Prantsusmaa, Horvaatia ja Kreeka.

Tänased mängud:

Rootsi - Portugal 2:3 (Ibrahimovic 68′, 72′ - Ronaldo 50′, 77', 79') LÕPPSEIS

Prantsusmaa - Ukraina 3:0 (Sakho 22′, 72′, Benzema 34') LÕPPSEIS

Horvaatia - Island 2:0 (Mandzukic 27′, Srna 47′) LÕPPSEIS

Rumeenia - Kreeka 1:1 (Torosidis 55′ (ov) - Mitroglou 23′) LÕPPSEIS

Mängude eel:

ROOTSI - PORTUGAL (avamäng 0:1)

Õhtu oodatuim duell on taas Zlatan Ibrahimovici ja Cristiano Ronaldo ehk Rootsi ja Portugali vastasseis. Avamängus jäi tänu Ronaldo väravale 1:0 peale Portugal, korduskohtumine Stockholmis algab Eesti aja järgi kell 21.45. Rootslased tegid seejuures juba väikestviisi algust tänase väljakukohtuniku Howard Webbi töötlemisega, teatades, et kindlasti ei lange nii kogenud vilemees Ronaldo võimalike trikkide ohvriks.

«Kohtunik on inglane, nii et küllap saame natuke jõulisemalt mängida. Howard Webb on harjunud füüsilisemat mängu vilistama ja ta on väga hea kohtunik, mis on nii tähtsas mängus alati oluline,» määris viimased kümmekond aastat ka ise Inglismaal mänginud Sebastian Larsson kodumaisele meediale antud intervjuus Webbile mett mokale. «Ma usun, et ta ei lange nii kergelt Ronaldo nippide ohvriks.»

Ronaldo ise ei lasknud end vastaste mõttemängudest heidutada, sõnades, et Portugali napp edu ei maksa enne tänast õhtut suurt midagi. «Meil on väike eelis, aga tuleb äärmiselt raske mäng. Soovime üle kõige Brasiiliasse jõuda, ent selle saavutamiseks on vaja täielikku keskendumist,» sõnas Portugali supertäht.

PRANTSUSMAA - UKRAINA  (avamäng 0:2)

Üliraske ülesanne seisab ees Prantsusmaal, kes peab võiduks pöörama Ukraina vastu võõrsil saadud 0:2 kaotuse. Peatreeneri Didier Deschampsi sõnul pole aega ebaõnnestumist taga nutta, ent kui viimati 1994. aastal suurturniirist eemale jäänud Prantsusmaa soovib ajaloo kordumist vältida, tuleb neil ka riske võtta. «Peame tegema suurepärase mängu. Samas tuleb säilitada enesekontroll. Kui ukrainlased taas Franck Riberyd kahe või kolme mehega kontrollivad, tähendab see, et kuskil on keegi teine vaba. Seega peavad ka need teised Franckile söötmiseks võimalust pakkuma,» õpetas Deschamps hoolealuseid.

Sama meelt on väravavaht Hugo Lloris, kelle sõnul on meeskond raskest seisust hoolimata rahulik. «Teame hästi, et meil on selg vastu seina. Ilma millegi hullumeelseta me edu ei saavuta, aga samas ei tohi ka pea ees rünnakule tormata. Kui saame väljakult lahkudes öelda, et andsime endast kõik, on ka tõenäoline, et see toob meile edasipääsu,» sõnas Lloris.

Prantsusmaa ja Ukraina duellis pannakse pall mängu kell 22.

HORVAATIA - ISLAND (avamäng 0:0)

Valikturniiri suurüllataja Island suutis esimeses mängus viigi välja mängida hoolimata sellest, et juba 50. minutil jäädi ühemehelisse vähemusse. See tähendab, et Lars Lagerbäcki hoolealustel piisab ajaloolise MM-pileti kindlustamiseks Horvaatias ka väravatega viigist. Samas tuleb neil tõenäoliselt hakkama saada ilma esimeses kohtumises hüppeliigest vigastanud ründetähe Kolbein Sigthorssonita. «Me ei tea veel, mis seisus tema jalg on, aga võib-olla saab ta meid siiski aidata. Ütlesin juba enne avamängu, et me ei anna Horvaatiale midagi kergelt, ning jään oma sõnade juurde,» lausus Lagerbäck enesekindlalt.

Ehkki Niko Kovaci hoolealused ei suutnud Reykjavikis kümnemehelise vastase vastu suurt midagi korda saata, on Horvaatia värske peatreener enne kordusmängu enesekindel. «Vahel on kümne mehe vastu raskemgi tegutseda. Jah, me ei suutnud väravat lüüa, aga nemad ka mitte. Leian endiselt, et me oleme parem ja osavam meeskond,» lausus Kovac kordusmängu eel. «Nad mängivad väga lihtsat jalgpalli, aga see on sageli riskantne.»

Kohtumine Zagrebis algab kell 21.15.

RUMEENIA - KREEKA (avamäng 1:3)

Rumeenlased pidid esimeses mängus tunnistama kaotust, ent samas suudeti võõrsil värav lüüa, mis jätab neile enne korduskohtumist väikese võimaluse üle pika aja siiski finaalturniirile jõuda. «Kui suudame edasi pääseda, on Rumeenia jalgpalli jaoks tegu erakordse saavutusega. Kui ei suuda, võite minu näo kolmeks kuuks ära unustada – lähen ja peidan end mungakloostrisse,» esines rumeenlaste peatreener Vitor Piturca enne mängu bravuurika lubadusega.

Kreeklaste juhendaja Fernando Santos nii lennukaid loosungeid ei pildunud. «Me pole veel kuskile jõudnud ja peame kordusmänguks täielikult keskenduma,» lausus ta. «Oleme eduseisus, aga mingeid riske ei tohi võtta. Kui laseme endale esimese värava lüüa, võib väga raskeks minna.»

Kohtumine algab kell 21.

AAFRIKA DUELLID

Lisaks selgitatakse kaks viimast finaalturniirile pääsejat ka Aafrika tsoonis, kus lähevad vastamisi Egiptus ja Ghana (avamängu võitis 6:1 Ghana) ning Alžeeria ja Burkina Faso (avamängus võttis 3:2 võidu Burkina Faso). MM-pilti on juba taganud Nigeeria, Kamerun ja Elevandiluurannik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles