Rock jäi tänase ülitähtsa heitluse eel tsentrita

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uros Lukovic palliga.
Uros Lukovic palliga. Foto: SCANPIX

Eurosarja kahe kaotusega alustanud Tartu Rock peab edasipääsulootuste säilitamiseks alistama täna Södertälje Kingsi.  

Kui korvpallur ei tunne end meeskonnas hästi, ei suuda ta endast platsil maksimumi anda ning vaatamata võib-olla headele eeldustele pole temast soovitud määral kasu. Sellises olukorras on nii mängijale endale kui kogu ülejäänud meeskonnale kasulikum, kui teed lähevad lahku. Viisakalt.

Täna peab Tartu Rock EuroChallenege’i sarjas mängu «elu ja surma peale», kui koduväljakul minnakse vastamisi Rootsi ühe tugevaima meeskonna Södertälje Kingsiga ning kus kaotus tähendaks tartlastele sisuliselt eurosarja lootuste kustumist. Eile, 32 tundi enne tähtsat mängu, teatati aga Rocki ja serblasest tsentri Uros Lukovici koostöö lõpetamisest.

Lukovici Tartust lahkumine pole üllatus, kuluaarides oli võimalikust asjade sellisest käigust varemgi räägitud. Üllatav on see, et põhitsentrist loobuti vaid päev enne nii olulist mängu.

Pärast laupäevast Eesti karikavõistluste kohtumist Rap­laga toimus Lukovici ja Ro­cki treenerite vahel vestlus, kus mängija teatas, et soovib klubist lahkuda. 24-aastane serblane tõi põhjuseks, et ta pole Tartus hästi kohanenud ning parema meelega jätkaks ta karjääri kodumaal. Pühapäev jäi Lukovicile veel järelemõtlemiseks, kuid eile kinnitas ta klubi juhtidele, et lahkumissoov on kindel.

«Olin juba varem erinevatest kohtadest kuulnud, et Lukovic tahab koju. See oli tema enda otsus, kuid usun, et mõlemad pooled jäid asjade sellise käiguga rahule,» rääkis Ro­cki peatreener Gert Kullamäe, kes varasemates intervjuudes oli ilmutanud serblase suhter rahulolematust. Tartusse saabudes oli tema suurimaks probleemiks füüsiline seisund. Kullamäe sõnul muutus see siiski ajaga paremaks.    

Rocki ühele tugitalale Janar Taltsile tuli aga Lukovici lahkumise põhjendus üllatusena. «Kellelgi polnud midagi Urosi vastu ja tegelikult ei saanud ka eriti aru, et tal oli siin nii paha,» sõnas Talts. «Ta oli vaikne tüüp, kellega ma ei jõudnudki nende paari kuu jooksul eriliseks sõbraks saada.»

Talts lisas, et meeskonna senise ühe põhijõu lahkumine ei pruugi tingimata mõjuda negatiivselt: «Kindlasti raputab see meid, kuid peame nüüd koos Joosep Toomega korvi all hakkama saama. Võib-olla tulebki mõnele mehele hoopis kasuks, kui ta saab rohkem mänguaega.»

Kullamäe sõnul otsitakse meeskonda uus tsenter, ent sobiva mängija leidmine võtab aega. Seega tuleb tänases ülitähtsas kohtumises ajada läbi nendega, kes on. Peatreener ei tahtnud emotsioone üles kütta ja kinnitas, et mänguks valmistutakse tavapäraselt.

Kullamäe on vaadanud videot tänase vastase eelmiste euromängudega. Avavoorus alistasid nad kodus Viini meeskonna, võõrsil jäid aga alla Ventspilsile. Rock kaotas mõlemale meeskonnale.

«Hästi viskav tiim, kus ka suured ääred on kolmese joone taga ohtlikud,» märkis Kullamäe. «Lisaks kasutavad nad palju kate-kattes-mängu, ja kui tahame võita, peame kaitses sellega hakkama saama. Ilmselt tuleb kaitses sättida mõned asjad senisest teistmoodi.»

Södertälje liidriks on ameeriklasest mängujuht John Roberson, kes on kahes esimeses euromängus kogunud keskmiselt 19 punkti ja viis söötu. Horvaat Toni Bizaca keskmine punktisaak on aga 19,5. Rootsi klubi liidrite hulka kuuluvad ka teine horvaat Dino Butorac ja leedulane Mantas Griskenas.

«Peame suutma vältida languseid ja mängima lihtsalt oma mängu. Raske öelda, kuidas see meil nüüd ilma Urosita õnnestub, sest eks meil oli temast ikka kasu ka. Võimalik, et mäng tuleb veidike kiiremaks ajada,» arutles Talts ja lisas, et vaatamata keerulisele olukorrale püüab ta säilitada positiivsust.

Veidike muudab Rocki elu kergemaks leedulasest mängujuhi Augustas Peciukeviciuse naasmine. Jalavigastuse tõttu sunnitud mängupausi pidanud mees mängis möödunud nädalal koduliigas kaks kohtumist ning nende põhjal usub Kullamäe, et tal on juures üks korralik käik. «Rapla ja Valgaga mängud ei anna küll päris selget pilti, kuid treenerina tunnen end nüüd kindlamalt. Augustas on mänginud end meie jaoks väga vajalikuks meheks,» tõdes Kullamäe.

Rocki ja Södertälje kohtumine algab täna kell 19 ning Postimees vahendab sündmusi tekstilise otseülekandena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles