Rootslase võimalik valik: Eesti koondise pink või kommentaatoripult?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrsson.
Magnus Pehrsson. Foto: SCANPIX

Rootsi jalgpallitreeneri Magnus Pehrssoni viibimine Eesti-Aserbaidžaani maavõistlusel on köitnud ka Rootsi väljaannete tähelepanu, kuid Pehrsson keeldus Aftonbladeti usutluses otsesõnu ütlemast, kas tema näol on tegemist kandidaadiga Eesti koondise peatreeneri kohale.

«Võin vaid öelda, et olin Tallinnas. Rohkem ma ei kommenteeri. Kas olen Eesti koondise juhendamisest huvitatud? Ei kommenteeri. Olin Tallinnas koos oma agendiga,» sõnas Pehrsson. «Seda võin öelda. Aga mind huvitab jalgpall laiemalt ja Tallinnas viibimiseks võis mul olla väga palju põhjuseid.»

37-aastane Pehrsson on juhendanud Taani kõrgliigas pallivat Aalborgi ja viimati Rootsi kõrgliigameeskonda Djurgårdenit. Viimasest ametist lahkus ta oma soovil, kuid kuulujuttude järgi olid põhjuseks kehvad tulemused ja sellele järgnenud ultrafännide karmid ähvardused.

Praegu töötab Pehrsson Viasatis telekommentaatorina ning leping seob teda selle ametiga tuleva aasta kevadeni. «Tahaksin tulevikus jälle treenerina töötada. Aga ma ei vahetaks praegust tööd millegi vastu. Olen võimalustele avatud. Ma ei tea, kas teletööd saab treeneritööga ühendada. Djurgårdenis polnud see igatahes võimalik. Ootame ja vaatame,» jäi Pehrsson napisõnaliseks.

Tuntumatest treeneritest on telekommentaatorina tegev Islandi koondist juhendav Lars Lagerbäck, märkis Aftonbladet ka Pehrssoniga vesteldes. «Õige tähelepanek. Aga see on hüpoteetiline arutelu,» tegi Pehrsson jutule selleks korraks lõpu.

Eesti jalgpalliliidu president Aivar Pohlak on lubanud otsuse koondise peatreeneri osas avaldada neljapäeval, 21. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles