Ei mingit needust – Rock paugutas mängu lõpuni

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocki mängujuht Augustas Peciukevicius (valges).
Rocki mängujuht Augustas Peciukevicius (valges). Foto: Margus Ansu

Tartu Rocki korvpallimeeskond sai eurosarjas esimese võidu ja säilitas lootuse alagrupist edasi pääseda.

Esimest korda tänavusel hooajal oli Tartu Rocki korvpallimeeskonna fännidel põhjust kohtumise lõpus lüüa trummi nii kõvasti, et terve Tartu Ülikooli spordihoone värises. Mängu lõppude needus näis murduvat ja tartlaste lemmikud said EuroChallenge’i sarjas esimese võidu. Rootslaste Södertälje Kings alistati 99:65. Matsipakk, nagu ütlevad vanad korvpallurid!

«Kõige aeglasemat meest polnud enam platsil, seepärast mängisime senisest palju kiiremini ja meie tagamängijad pääsesid hästi korvi alla,» vaagis Rocki ääremängija Tanel Kurbas edu tagamaid, viidates serblasest tsentri Uros Lukovici lahkumisele. «Tähtis võit! Kõige rohkem saab olla rahul sellega, et terve mängu jooksul polnud meil ühtegi ärakukkumist,» lisas Rocki tugitala Janar Talts.

Eurosarja kahe kaotusega alustanud Rocki jaoks muutus tabeliseis kohe rõõmsamaks. Soosik Ventspilsi järel on Rockil, Södretäljel ja Viinil üks võit ja kaks kaotust. Edasi pääsevad kaks esimest.

Rocki peatreener Gert Kullamäe tunnistas, et tal on jätkuvalt kahju, et Lukovic meeskonnast lahkus, kuid nentis, et eile oli Rock esimest korda platsil parimas koosseisus. Tartlastel loksusid asjad paika leedulasest tagamehe Augustas Peciukeviciuse naasmisega. Kahest esimesest eurosarja mängust eemale jäänud mees tõi eile Rocki kasuks 25 punkti.

«Augustase naasmine oli meie jaoks väga tähtis – meeste rotatsioon muutus loogiliseks ja kõik mängijad said tegutseda oma õigel positsioonil,» märkis Kullamäe. «Juba enne mängu garderoobis märkasin, et poisid olid mänguks hästi valmis, ning need asjad, mis enne mängu kokku leppisime, toimisid.»

Rock haaras juba avapoolajal initsiatiivi ja viskas 20 minutiga Rootsi klubi korvi 51 punkti. Tänavusi varasemaid mänge arvestades ei tekitanud aga poolajaks saadud 12-punktiline edu veel kindlust, et vastane on murtud. Varasematest mängudest tuttavat teise poolaja murdumist seekord ei juhtunud ning eduseis hoopis paisus.

«Täna läks kõik hästi, rünnakul olime väga head ja suutsime esimese poolaja tempoga lõpuni välja minna,» kiitis Talts tervet meeskonda. «Seekord ei tulnud vastane teisel poolajal nii agressiivselt peale ka. Võib-olla nad vaatasid meie eelmisi mänge ja arvasid, et olemegi selline meeskond, kes lõpud ära annab, ja nad ise ei peagi selleks midagi tegema.»

Eilse kohtumise üheks võtmemängijaks kerkis algviisikus platsile tulnud Timo Eichfuss, kes kogus lõpuks 13 punkti. Rohkelt mänguminuteid teenis ta just tänu Lukovici lahkumisele. «Timo teadis juba enne kohtumist, et saab palju mänguaega, ja tegi ka hea mängu,» märkis Kurbas. «Tunne oli tõesti väga hea, kõik mehed võitlesid lõpuni – mõnus on sünnipäeval nii suurelt võita!» lisas eile 25. sünnipäeva tähistanud mees.

Kullamäe sõnul vajab Rock siiski korvi alla veel ühte suurt meest, sest praegu langeb Taltsile ja Joosep Toomele liiga suur koormus. Järgmise euromänguni, kui võõrsil kohtutakse Ventspilsiga, jääb kaks nädalat ja seepärast pole vaja uue mehe leidmisega kiirustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles