Asmer hakkab Loebiga võidu kihutama

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Asmer
Marko Asmer Foto: Egert Kamenik

Kadunud poeg on tagasi! Suure tõenäosusega hakkab Marko Asmer tuleval hooajal kihutama kereautode ehk GT MM-sarjas Forteci meeskonnas, sõiduvahendiks Mercedes SLS. Samas sarjas lööb kaasa üheksakordne ralli maailmameister Sebastien Loeb.

«Läbirääkimised on peetud, kokkulepped olemas, mõni pisiasi tuleb veel läbi arutada,» selgitas Asmer, et sajaprotsendiliselt pole asjad veel kindlad. «Elu on õpetanud, et enne ei saa asjas kindel olla, kui istun autos ja surun gaasi. Suusõnaline kokkulepe Forteciga on olemas.»

Forteci boss Richard Dutton teatas portaalis Autosport: «Oleme kokkuleppele lähedal. Tahame teda meie autosse ja teeme selle nimel tööd.»

Tegelikult võinuks Asmer hooaja viimasel etapil Bakuus võidu sõita, kuid startida tulnuks juba sel nädalavahetusel. «Otsustasin loobuda. Tahan esmalt veidi trenni teha ning autoga harjuda ja seda testida. Lisaks tuleks mul viis kilo alla võtta.»

Tegelikult pole asjalood sugugi hullud, sest Asmer on kätt pidevalt soojas hoidnud. Ta on koolitanud noori vormelisõitjaid ning aeg-ajalt ka ise autosse istunud. «Teinekord on vaja testida või välja selgitada, kui kiirelt sõiduvahend liigub. Olen kogu aeg olnud asja sees. Forteci autod osalevad Renault’ ja F3 sarjades, nemad teavad mind, mina neid, nüüd otsustasime koostööle asuda.»

Asmer muigas, et jumalast antud sõiduoskus ei kao kuhugi ja ta usub, et hakkab mitte lihtsalt sõitma, vaid võidu sõitma. Ta saabus just äsja Macaust GP-lt, kus osalesid ka GT autod ning Mercedes SLS, millesse Asmer tuleval aastal loodetavasti istub, sai kvalifikatsioonis esimese ja viienda koha. «Auto on hea, kiire. Mercedes SLS, võidusõiduks ümber ehitatud, kergem, võimsam... Peaks olema ses sarjas piisavalt konkurentsivõimeline. Need, kes vormelites võidusõidu lõpetanud, istuvad kereautodesse. GT MM-sari on üks tugevamaid.»

Tänavu kannab mainitud sari nime FIA GT Series, kuid tulevast aastast on see Blancpain GT Series. Toimub kuus etappi, igas kvalifikatsioon ja põhisõit. Tiimi kuuluvad kaks sõitjat, kes kihutavad kordamööda samal autol.

Asmer võitis 2007. aastal Briti F3 meistritiitli, sai BMW vormel-1 tiimi testisõitjaks, kuid seoses majanduskriisiga lahkus meeskond F1 sarjast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles