Dortmundi tabas tähtsate mängude eel tõsine kaitsekriis

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mats Hummels (vasakul) ja Marcel Schmelzer.
Mats Hummels (vasakul) ja Marcel Schmelzer. Foto: SCANPIX

Jalgpall Meistrite liiga mullune finalist Dortmundi Borussia on sattunud tõelise vigastustekriisi keskmesse, sest eilses sõprusmängus Inglismaaga jäädi ilma veel kahest põhimängijast.

Vigastuse tõttu pidid mängust lahkuma nii keskkaitsja Mats Hummels kui ka äärekaitsja Marcel Schmelzer. Kannale viga teinud Hummelsit ootab ees mängupaus kuni aastavahetuseni, Schmelzerit hoiab reielihase trauma väljakult eemal kuni kolm nädalat. Kuni hooaja lõpuni on väljas ka hiljuti rängalt põlvesidemeid vigastanud teine keskkaitsja Neven Subotic ning alles äsja sai trauma järel treenima hakata paremkaitsja Lukasz Piszczek, kuid mänguvalmis poolakas veel ei ole.

Kuna neliku Piszczek-Subotic-Hummels-Schmelzer näol on tegemist Dortmundi põhikaitseliiniga, mis alustas täies koosseisus ka näiteks kevadist Meistrite liiga finaali, on Saksamaa mullune hõbedameeskond silmitsi väga raske olukorraga. Lisaks kaitsjatele on sel hooajal vaid ühe mängu saanud pidada ka poolkaitsja Ilkay Gündogan, keda vaevab seljavigastus.

Dortmund on Meistrite liiga alagrupis nelja vooru järel kolmandal kohal, jäädes Londoni Arsenalist ja Marseille Olympique'ist maha kolme punktiga. Koduliigas hoitakse Müncheni Bayerni järel teist kohta, jäädes liidrist maha nelja punktiga. Seejuures võõrustataksegi laupäeval koduliigas just Bayernit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles