Alžeeria MM-pidustused lõppesid 12 inimese hukkumisega

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alžeeria jalgpallifännid tähistavad MMile pääsemist.
Alžeeria jalgpallifännid tähistavad MMile pääsemist. Foto: SCANPIX

Alžeeria jalgpallikoondis alistas eile õhtul koduväljakul 1:0 Burkina Faso ning pääses 3:3 koguskooriga lõppenud duellis tänu võõrsil löödud väravatele MM-finaalturniirile. Võidpidustused lõppesid AP teatel aga traagiliselt.

Tuhanded inimesed tulid Alžeerias tänavatele, et edasipääsu tähistada, kuid selle käigus sai surma 12 ja vigastada vähemalt 240 inimest. Valitsuse teatel hukkus viis fänni, kui nende väikebuss Bejaia linna lähedal teelt kuristikku libises, neli alžeerlast jättis aga elu Biskra linna lähedal toimunud autoõnnetuses.

Kümnes hukkunu oli 10-aastane poiss, kellele sai samuti saatuslikuks autoavarii, ülejäänud kahe inimese hukkumise asjaolusid ei täpsustatud. AP teatel tähistasid paljud poolehoidjad võitu autodega ringi kihutades, selle muutis aga üliohtlikuks eile õhtul sadanud paduvihm.

Alžeeria koondis pääses MMile ka 2010. aastal, kuid toona teeniti alagrupis vaid üks viigipunkt ja jäädi viimaseks. Finaalturniiril on veel osaletud 1982. ja 1986. aastal, kummalgi korral alagrupist edasi ei pääsetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles