Lõpuks ometi - Kalev pidas lõpuni vastu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo avas eurosarjas võiduarve.
Kalev/Cramo avas eurosarjas võiduarve. Foto: Peeter Langovits

Eesti korvpallipublik sai kaks päeva järjest nautida magusaid võite. Kui teisipäeval saavutas EuroChallenge’i sarjas esimese võidu Tartu Rock, siis eile lõppesid Kalev/Cramo napid kaotused Eurocupil, kui 75:72 alistati Türgi möödunud hooaja hõbedameeskond Banvit ja saadi tabelisse viie kaotuse kõrvale esimene võit. Kirsina tordil sai Rakvere Tarvas EuroChallenge’i sarjas jagu Belgia klubist Antwerpen Giants.

«Võib öelda, et see oli viimaste aastate magusaim võit,» sõnas Eesti klubi edukaimana 15 punkti visanud Tanel Sokk, kelle vedamisel pinev mäng enda kasuks kallutati. «See lõppude enda kasuks pööramine on meil raske, tänagi tekkis neljanda veerandaja alguses kerge mõõn. Võiduharjumust sellest veel ei teki, sest pühapäeval on juba vastas Euroopa täielik tipp Kaasani Unics,» sõnas Sokk. «Kiidan mehi, sest pärast mitmeid nappe kaotusi ei ole keegi ära kukkunud, ei eestlastest ega välismaalastest. Kõik on valmis täiega mängima,» lisas ta.

Kalevlased alustasid teravalt ning tabasid hästi ka kaugelt ja poolajaks juhiti 40:38. Ärakukkumist ei tekkinud ka teise poolaja alguses ning enne viimast kümmet minutit juhiti juba 60:49. Siis läks aga ärevaks ning vahe sulas ning lõpuminutil juhiti paari-kolme silmaga. Õnneks tabati lõpus hästi vabaviskeid ning vastutuse võttis enda õlule Sokk.

«Keegi ei kukkunud ansamblist välja ja Taneli indivudaalne sooritus oli just see, mida vajasime. Edu tõi võistkondlik mäng,» sõnas peatreener Alar Varrak. «Kui mängujuht teeb hea esituse, mängib kogu võistkond hästi. Tanel on minu nägemuses esimene mängujuht ja see ütleb ise, mis ma temast arvan. Loodan, et ta mängib stabiilselt edasi.»

Palju pahandust tegid Banviti suurim skooritegija Sammy Mejia ja mängujuht Earl Rowland, kes hoidsid oma meeskonda lõpus mängus ja tõid vastavalt 17 ja 20 punkti. «See võit on kõva sõna, üks kõvemaid võite kindlasti. Olen seda varemgi öelnud, et suudame tugevate vastastega mängida küll ja Banvit on kõrgel tasemel tiim. Pärast võitu kõlavad mu sõnad vist ka usutavamalt. Selliste tähtede nagu Rowland ja Mejia vastu on raske, aga saime teised kinni,» lisas Varrak.

Kalevlased näitasid pea kogu mängu väga korralikku kvaliteeti. «Meeskonna areng võrreldes hooaja algusega on olnud ilmne, me pole lihtsalt suutnud alati 40 mintutit taset hoida,» sõnas Varrak.

Kalev/Cramol ei teinud vigastuse tõttu kaasa meeskonna seni üks suuremaid punktitoojaid Ty Abbott, tavapärasest rohkem mänguaega teenis algviisikus platsile jooksnud Indrek Kajupank, kes tegutses hästi ja viskas 8 punkti. Tema tegutsemisega oli rahul ka publik – viimasel veerandajal, mil mees varumängijate pingil istus, röökis üks pealtvaataja üle saali: «Varrak, vaheta nüüd Kajupank tagasi sisse, mees on ju hoos!» Otsustavatel hetkedel oligi ta taas väljakul. «Kui ta meile eelmisel hooajal tuli ja minuteid sai, pidin pidevalt seda põhjendama ja seletama. Mina olen temasse alati uskunud. Ta on meil Eestis ainuke number kolm, kes vastab oma pikkuse ja jõu näitajatega Euroopa tasemele. Tegi tubli esituse,» ütles Varrak Kajupanga kohta.


Eurocup

Kalev/Cramo – Bandirma Banvit 75:72

Kalev: Sokk 15 p, Moldoveanu 11 p, Elegar 11 p, Veideman 9 p, Kajupank 8 p, Škele 8 p

Banvit: Rowland 20 p + 6 lp + 5 rs, Mejia 17 p + 8 lp, Kuqo 11 p, Davis 9 p, Veyseloglu 7 p

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles