Nurmsalu peab olümpiatalve alustuseks paar nädalat puhkama

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu.
Kaarel Nurmsalu. Foto: Toomas Tatar

Sotši olümpitalveks hoolsalt rassinud suusahüppaja Kaarel Nurmsalu peab selja ravimiseks paariks nädalaks hoo maha võtma, et siis uuesti ihaldatud eesmärkide poole rühkida. Täna käis Nurmsalu end arstidele näitamas, et teda vaevavale probleemile lahendus leida.

«Teda vaevab alaselja valu, lisaks kiirgab valu tuharasse, reide ja põlveõndlasse,» rääkis dr. Virve Vask. «Antud probleem häirib tehnikat ja võimsuslikku suutlikkust. Probleem võis avalduda eelmiste hädade tõttu või liigse tahtmise ehk suurenenud koormuse tõttu.»

Seega on kindel, et Nurmsalu peab vahele jätma nii sel nädalal toimuva Klingenthali ja järgmise nädala Kuusamo MK-etapi.

«Probleemi taandumiseks on vajalik paar nädalat mitte hüpata ja tegeleda taastavate harjutustega. Prognoosida on raske, liigume edasi samm-sammult,» täpsustas Vask. «Täna aitas teda ka Lauri Rannama. Lisaks saime täna ära teha ka magnetuuringu. Kaarlil on vaja teha spetsiaalseid harjutusi ja venitusi, mis aitaksid viienda nimmelüli juures närvijuurele avalduvat survet maha võtta.»

Arsti sõnul on Nurmsalu ise optimistlik ja usub, et tuleb nimetaud probleemist välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles