Jamaica antidopinguagentuuris toimus suurpuhastus

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamaica spordiminister Natalie Neita-Headley (vasakul) pressikonverentsil selgitusi jagamas.
Jamaica spordiminister Natalie Neita-Headley (vasakul) pressikonverentsil selgitusi jagamas. Foto: SCANPIX

Jamaica Antidopingu Agentuur JADCO on viimasel ajal saanud palju kriitikat ning nüüd astus nende senine juhatus täies koosseisus tagasi.

«Rahvuslikest huvidest lähtudes otsustas juhatus tagasi astuda, plaanis on kogu JADCO süsteem ümber korraldada,» teatas riigi spordiminister Natalie Neita Headley Reutersile.

JADCO on olnud terava tähelepanu all alates augustist, kui nende endine juhtiv töötaja Renee Anne Shirley rääkis Sports Illustratedile, et enne 2012. aasta Londoni OMi tehti Jamaica kergejõustiklastele vaid üks võistlsuväline dopingukontroll (perioodil 2012 veebruar kuni 2012 juuli).

Eelmisel kuul külastasid Rahvusvahelise Antidopingu Agnetuuri WADA ametnikud Jamaicat, et ise olukorrale hinnang anda. Jamaicat on ähvardatud ka võimalusega, et nad võidakse edaspidi suurvõistlustelt kõrvale jätta, kui nad riiklikku dopingukontrolli ei paranda.

Sel aastal tabas Jamaicat mitu skandaali, kui dopinguga jäid teiste seas vahele nii Asafa Powell, Veronica Campbell-Brown ja Sherone Simpson. Maailma kiireim mees Usain Bolt teatas hiljuti, et kogu poleemika dopingu ja Jamaica ümber on talle maksma läinud suuri summasid sponsorrahasid, seega soovitas ta ametnikel kiiresti antidopinguagentuuris vajalikke muudatusi teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles