Sprindikoondis saadab Davosi MK-etapile kuus olümpiapiletinõudlejat

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kein Einaste sai katsevõistlustel küll kuuenda aja, ent pälvis koondise peatreeneri usalduse ja saab sõita Davosi.
Kein Einaste sai katsevõistlustel küll kuuenda aja, ent pälvis koondise peatreeneri usalduse ja saab sõita Davosi. Foto: Margus Ansu

Eile Soomes Olosel peetud Eesti suusasprindikoondise katsevõistlusel selgusid kuus sprinterit, kes asuvad detsembri keskel Davosi maailmakarikaetapil püüdma Sotši olümpiapiletit. Eelvõistlusel sõitsid etapikoha välja Peeter Kümmel, Timo Simonlatser, Raido Ränkel ning Kaija Vahtra, lisaks lunastasid pileti Kein Einaste ja Heidi Raju.

Koondise süsteemi järgi pääsesid Davosi etapile kolm kiireimat meest ja üks naine, ülejäänud kaks sõitjat valis välja koondise peatreener Christoph Schmid. Katsevõistluse eelvõistlusel näitas meeste sõidus kiireimat aega Kümmel, teise koha välja sõitnud Simonlatser kaotas 2,71 sekundit ning kolmanda koha saanud Ränkel jäi Kümmelile alla 2,81 sekundiga. Murdmaasuusatamise spordidirektori Raul Olle sõnul kolme kiireima mehe hulgas üllatusi polnud.

«Meeste esikolmik oli üsna ennustatav,» tunnistas Olle. «Simonlatser on läbi aegade olnud parim vabatehnikasõitja, Kümmel on mõlemas tehnikas tugev ja Ränkel oli eelmisel nädalal väga heas vormis,» rääkis Olle.

Kuigi eelsõidus sai neljanda tulemuse kirja Siim Sellis, saab neljanda mehena Davosi sõita Kein Einaste, kes kaotas Kümmelile 6,29 sekundiga ning oli eelsõidus alles kuues. «Pärast eelsõitu toimusid MK-etappidega sarnaselt veerand-, pool- ja finaalsõidud ning nende põhjal valis koondise peatreener Sellise asemel Einaste,» selgitas Olle.

Nelja mehe kõrval asuvad Davosis naistest sprindistarti Vahtra ja Raju. Kui Vahtra pääses MK-etapile eilse eelsõidu põhjal, mille ta võitis ajaga 4.17,56, siis Raju sõidab Šveitsi tänu kohast loobunud Tatjana Mannimale. «Naistest sai eelsõidus teise koha Mannima, aga ta otsustas keskenduda oma põhidistantsile ehk 15 km vabasõidule ja loovutas koha Rajule,» selgitas Olle.

Mõneti üllatuslikult jääb Davosi etapilt eemale Piret Pormeister, kes oli naiste eelsõidus alles neljas, kaotades Vahtrale 6,27 sekundit. Katsevõistluselt jäi üldse eemale Triin Ojaste, kelle isa otsustas, et tütre vorm pole võistlemiseks piisavalt hea.

Kuus Šveitsi sõitvat sprinterit saavad Davosis võistelda Sotši olümpia pileti nimel – see läheb parima koha saanud eestlasele, kes peab aga siiski mahtuma 30 parima sportlase hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles