Nurmsalu: kui saan vedrud all käima, siis on mul lootust

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu.
Kaarel Nurmsalu. Foto: Toomas Tatar

Sotši olümpiatalveks hoolsalt rassinud suusahüppaja Kaarel Nurmsalu peab selja ravimiseks paariks nädalaks hoo maha võtma, et siis uuesti ihaldatud eesmärkide poole rühkida.

«Probleemi taandumiseks on vaja paar nädalat mitte hüpata,» ütles dr Virve Vask. «Täna (eile) aitas teda ka Lauri Rannama. Lisaks saime ära teha magnetuuringu. Kaarlil on vaja teha spetsiaalseid harjutusi ja venitusi, mis aitaksid viienda nimmelüli juures närvijuurele avalduvat survet maha võtta,» selgitas Vask.

«Olen keskmisest eestlasest positiivsem ja leian, et see paus mõjub mulle positiivselt,» teatas Nurmsalu. «Sain Klingenthali suvisel MK-etapil 19. koha, kuid tegelikult ei olnud selg ja närvid seal just võistlusseisus. Kui saan jalad toimima ja vedrud all käima, siis on mul lootust. Katsun olla mentaalselt tugevam.»

Seega on kindel, et Nurmsalu peab vahele jätma nii Klingenthali kui ka  Kuusamo MK-etapid. «1,5 nädalaks pean jalad seinale viskama, seejärel lähen uuesti Rannama juurde ja kuulen loodetavasti häid uudiseid,» sõnas Nurmsalu, kes loodab startida 6. detsembril Lillehammeris.

Eile tehti Klingenthalis algust ka MK-sarjaga, kui kavas oli kvalifikatsioon. Parima soorituse tegi poolakas Piotr Zyla, kes hüppas 137,5 meetrit ja kogus 128,4 punkti. Teise tulemuse sai kirja norralane Anders Fannemel (126,7 punkti), kolmas oli poolakas Dawid Kubacki (126,5), neljas austerlane Andreas Kofler (125,2), viies poolakas Jan Ziobro (124,) ja kuues sakslane Marinus Kraus (123,2).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles