Latvala tegi Märtini klubist edukaima

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikko Hirvonen
Mikko Hirvonen Foto: Lehtikuva / Scanpix

Nädalavahetusel Uus-Meremaa MM-ralli võitnud Jari-Matti Latvala tegi Fordist läbi aegade edukaima autotootja rallikarussellis.

Latvala tõstis 75. võidu teeninud Fordi kõigi aegade edukaimaks autotootjaks, möödudes 1992. aastast esikohal püsinud Lanciast. Lancia jõudis 74 ralli võiduni 18 aastaga, Fordil kulus selleks aga 27 hooaega, vahendab ford.rallye-info.com.

17 sõitjat kes Fordile edu toonud, on Timo Mäkinen, Hannu Mikkola, Roger Clark, Bjorn Waldegard, Kyosti Hamalainen, Ari Vatanen, Didier Auriol, François Delecour, Miki Biasion, Gianfranco Cunico, Tommi Mäkinen, Carlos Sainz, Colin McRae, eestlane Markko Märtin, Marcus Grönholm, Mikko Hirvonen ja Jari-Matti Latvala.  Edukamatena on Hirvonen ja Grönholm võitnud 12 rallit.

Maailmameistriks on Ford tulnud kolmel korral tootjate arvestuses (1979, 2006, 2007) ja kahel korral individuaalses arvestuses (1979, 1981).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles