Paalma: olen saanud rahvusvahelistelt turniiridelt enesekindlust

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Paalma.
Eva Paalma. Foto: tennis,ee

Tennise aastalõputurniiril läksid naiste finaalis vastamisi kaks eestlannat ning Eva Paalma võidunumbrid Birgit Burki üle olid 6:2, 5:7, 6:2.

Paalma oli minemas kindla võidu suunas, kui juhtis teises setis oma pallingul 3:0. Visa kaitsjana tuntud Burk suutis Paalma mängu pisut rütmist välja lüüa ja võitis neli geimi järjest. Seisul 5:5 ei kasutanud Paalma paari head murdevõimalust ja kaotas hoopis ise seejärel oma pallingu. Otsustavas setis suutis aga Paalma oma ründemängu taas maksma panna ja Alexela Mastersil esmakordselt võita.

«Eduseisus kadus tähelepanu ära. Siis läks juba tasavägiseks ja kõik tähtsad punktid ma kaotasin. Õnneks ei hakanud närveerima ja otsustavas setis sain kindluse tagasi,» rääkis Paalma, kes tänavu aasta teisel poolel on mänginud selles mõttes üsna stabiilselt, et neid, keda peab võitma, on ka enamasti võitnud. «Birgit ei kingi midagi, tema vastu tuleb võit ise ära võtta. Olen tõesti saanud rahvusvahelistelt turniiridelt rohkem enesekindlust ja seetõttu sellised mängud ikka enda kasuks kallutanud.»

Meeste finaal oli ootamatult ühepoolne, kui Paukku alistas Vladimir Ivanovi 6:2, 6:2. Ivanovi vabanduseks saab märkida, et mees läbib praegu kolmekuulist sõjaväeõpet ning on saanud vähem treenida. Kuigi Paukku on maailma edetabelis alles 1246. kohal, oli ta kaks ja pool aastat tagasi 379. ning tema tegelik tase on palju kõrgem kui praegune edetabelikoht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles