Aganits kerkis Bundesliga parimaks blokeerijaks

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Aganits rünnakul.
Andri Aganits rünnakul. Foto: Andreas Arndt

Möödunud hooajal Tallinna Selveris pallinud Andri Aganits on näitamas suurepärast mänguvormi Saksamaa Bundesligas, kui lisaks turniiritabelis esikohta hoidva TV Ingersoll Bühli meeskonna põhitegijaks tõusmisele on 20-aastane temporündaja kerkinud liiga parimaks blokeerijaks.

Suve lõpus koos Eesti kuni 21-aastaste koondisega Türgis toimunud MM-finaalturniiril mänginud Aganitsa arvele kirjutati kahes lõppeval nädalal toimunud liigamängus kokku 13 blokipunkti, mis kõrge rünnakuefektiivsuse kõrval tähendas ühtlasi meeskonna üheks resultatiivsemaks mängijaks tõusmist, vahendas volley.ee.

Kolmapäeval mängis Bühl võõrsil peetud vastasseisus 3:0 (17, 26, 13) üle turniiritabeli lõppu kuuluva VC Dresdeni võistkonna. Sulustamisega koguni 7 punkti kogunud Aganits lõi nimetatud kohtumises kaheksast tõstest punktiks kuus, lõpetades mängu 13 silmaga (kasutegur +12). Laupäeval 1400 pealtvaataja ees peetud seitsmendas voorus oli Bühlile külla sõitnud turniiritabeli neljas meeskond evivo Düren. Koduvõistkonna 3:0 (11, 20, 24) võidus oli taaskord suur panus Aganitsal, kes kogus võitjate teise punktisumma (11). Eestlane lõi kuuest tõstest punktiks viis (83%) ning sooritas kuus punktiväärt sulustamist. Mängija kasuteguriks kujunes kohtumise parim +11.

Septembris jalga vigastanud Martti Juhkami ei ole traumast veel taastunud. Bühl jätkab seitsme vooru järel ainsana kaotuseta, olles parimana kogunud 19 punkti. VfB Friedrichshafen jääb maha kahe ja ühe mängu vähem pidanud Generali Haching viie silmaga. evivo Dürenil on samuti koos 14 punkti. Blokipunktide edetabelis tõusis Aganits koos Saksamaa koondise ja Friedrichshafeni võrkpalluri Max Günthöriga jagama esikohta, kui mõlemal mängijal on nimetatud kategoorias kirjas 23 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles