Manny Pacquiao näitas karmi kaotuse järel ringi naastes võimu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manny Pacquiao.
Manny Pacquiao. Foto: SCANPIX

Filipiini poksitäht Manny Pacquiao astus ligi aastase pausi järel esmakordselt ringi ning tõestas klassi, alistades veenval moel Brandon Riose. 

Pacquiao kaotas mullu 8. detsembril Juan Manuel Marquezile, kes saatis filipiinlase kuuendas raundis ööbikuid kuulama. Enne seda oli Pacquiao alla ka Timothy Bradleyle ning pärast kaotust Marquezile polnud ta ringis käinud. Riosel puudusid Pacquiao vastu aga vähimadki šansid ning ehkki filipiinlane ei lõpetanud nelja-aastast perioodi, mille jooksul ta pole kirja saanud ühtegi nokaudiga võitu, kuulus paremus kohtunike hinnangul 12 raundi jooksul kindlalt talle - vaid üks kohtunik andis Riosele kaks ja teine ühe raundi võidu.

Võidu eest hinnanguliselt kuni 30 miljonit dollarit puhtalt kätte teeniv 34-aastane Pacquiao sai enda valdusesse WBO tiitlivöö ning võib seega jätkuvalt hellitada lootusi kohtumisest ameeriklase Floyd Mayweather juuniroiga. Samas on selle matši teel endiselt palju takistusi - näiteks on Mayweather ühe eeltingimusena nõudnud, et Pacquiao liituks tema promootorfirmaga. Erinevate hinnangute kohaselt tooks kahe tähe kohtumine meestele kahepeale sisse kuni 200 miljonit dollarit.

Pacquiao võit tõi moraalset leevendust tuhandetele filipiinlastele, kelle kodumaad räsis hiljuti taifuun Haiyan. Matši vaadati suurtelt ekraanidelt nii poolpurustatud korvpallihallides kui ka linnaväljakutel. «Oleksin otsekui oma maja tagasi saanud,» lausus taifuuni tagajärjel koduta jäänud Ardel Nebasa APle. «Kui ta oleks aga kaotanud… see oleks olnud nagu järjekordne torm.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles